Ο διάσημος βραζιλιάνος συγγραφέας Πάολο Κοέλιο προσέφερε 100.000 δολάρια για να αγοράσει τα δικαιώματα της ταινίας «The Interview» ώστε να τη μεταδίδει δωρεάν στο blog του.

Η προσφορά του Κοέλιο έγινε μια ημέρα αφότου η Sony Pictures ακύρωσε την προβολή της ταινίας λόγω των απειλών από τους βορειοκορεάτες χάκερ.

«Εγώ προσφέρω στη SonyPictures 100 χιλιάδες δολάρια για τα δικαιώματα της ταινίας. Θα τη μεταδώσω δωρεάν στο blog μου. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου», έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter, απευθυνόμενος στη Sony Pictures Entertainment ο Πάολο Κοέλιο.

Η ταινία, την οποία η αμερικανική εταιρεία παραγωγής απέσυρε από τις αίθουσες πριν καλά-καλά προβληθεί, αποτελεί παρωδία μιας φανταστικής επιχείρησης της CIA για τη δολοφονία του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-Ουν.

«Αυτό δημιουργεί ένα φοβερό προηγούμενο. Είναι μια απειλή που φέρνει αποτελέσματα. Είναι σαν οι τρομοκράτες να κέρδισαν. Εχω βιώσει έντονα την υπόθεση του Σαλμάν Ρουσντί με τους Σατανικούς Στίχους, αλλά αυτό είναι ακόμη πιο σοβαρό», δήλωσε ο συγγραφέας του Αλχημιστή σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε στην βραζιλιάνικη εφημερίδα O Globo.