Ο Τζορτζ Στίνεϊ οδηγήθηκε στην ηλεκτρική καρέκλα το 1944. Μετά την εκτέλεσή του, σημειώθηκε στα πρακτικά ότι ήταν πολύ μικρόσωμος. Οι ιμάντες ήταν πολύ μεγάλοι για τα εφηβικά του χέρια, ομοίως και τα καλώδια για τα λεπτοκαμωμένα πόδια του. Χρειάστηκε να τοποθετηθεί μία Βίβλος, για να σταθεί σωστά στην ηλεκτρική καρέκλα ο νεαρός μαύρος. Ηταν μόλις 14 ετών, ο νεότερος που εκτελέστηκε στις ΗΠΑ τον 20ό αιώνα. Ηταν αθώος. Αποδείχθηκε 70 χρόνια μετά…

Ο Στίνεϊ συνελήφθη, καταδικάστηκε και εκτελέστηκε σε διάστημα τριών μηνών. Η δίκη του διήρκεσε λιγότερο από τρεις ώρες. Εφεση δεν ασκήθηκε ποτέ. Ουσιαστικές αποδείξεις δεν υπήρχαν ούτε μάρτυρες κατηγορίας. Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης δεν του επιτράπηκε η επαφή ούτε με τους γονείς του ούτε με δικηγόρο. Οσοι υποστήριζαν την αθωωότητά του έλεγαν ότι ο μικρός Στίνεϊ ήταν τόσο φοβισμένος που θα κατέθετε οτιδήποτε θα έκανε τους αστυνομικούς χαρούμενους – έστω και αν δεν υπήρχε κανένα στοιχείο που να τον συνέδεε με το έγκλημα για το οποίο τον κατηγορούσαν.

Το 14χρονο αγόρι καταδικάστηκε σε θάνατο για τον θάνατο δύο λευκών κοριτσιών στη Βόρεια Καρολίνα. Η δικαστής Κάρμεν Μίλεν, η οποία επανεκδίκασε την υπόθεση έπειτα από αίτημα της οικογένειας για να «καθαριστεί» το όνομα του Στίνεϊ, μίλησε για μία από τις «μεγαλύτερες αδικίες» που έχει συναντήσει στη ζωή της.