Η πεμπτουσία του ποδοσφαίρου είναι το γκολ. Μπορεί όλοι να κυνηγούν το αποτέλεσμα, όμως το γκολ είναι αυτό που αναδεικνύει την ομορφιά του αθλήματος και ο ΠΑΟΚ φέτος σκοράρει!

Στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας έχει πετύχει 31 γκολ σε 13 παιχνίδια, ενώ συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη έχει πετύχει 46 γκολ σε 23 παιχνίδια, με μέσο όρο δύο γκολ ανά ματς. Πέρυσι, με το τέλος της κανονικής περιόδου για το πρωτάθλημα, είχε τον ίδιο μέσο όρο, με 68 γκολ σε 34 παιχνίδια, ενώ με το τέλος και των πλέι οφ μετρούσε 76 γκολ σε 40 παιχνίδια. Είχε τη δεύτερη καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος μετά τον Ολυμπιακό.

Πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή αλλά και πρώτος σκόρερ της ομάδας τα τρία τελευταία χρόνια είναι ο Στέφανος Αθανασιάδης. Αυτή τη στιγμή, με 8 γκολ στο πρωτάθλημα, είναι ο πρώτος σκόρερ της Λίγκας, με τους Περέιρα, Μακ, Μπαράλες και Γιάννου να ακολουθούν με 6. Οι τρεις πρώτες θέσεις στον πίνακα των σκόρερ καταλαμβάνονται από ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου και αυτό γίνεται για πρώτη φορά. Ο Στέφανος Αθανασιάδης μπορεί να αναδεικνύεται τα τρία τελευταία χρόνια πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ, όμως δεν κατάφερε ποτέ να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος. Πέρυσι, με 9 γκολ στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος (τόσα είχε και ο Λούκας), ήταν 14ος στον πίνακα των σκόρερ, ενώ στα πλέι οφ είχε πετύχει μόνο ένα γκολ. Την περίοδο 2012-2013 ήταν δεύτερος πίσω από τον Τζιμπούρ με 13 γκολ, ενώ στα πλέι οφ είχε πετύχει και πάλι μόνο ένα γκολ. Ο ΠΑΟΚ είχε και πάλι τη δεύτερη καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα μετά τον Ολυμπιακό. Την περίοδο 2011-2012 ήταν 4ος στον πίνακα των σκόρερ, με 12 γκολ και κανένα στα πλέι οφ. Ο ΠΑΟΚ είχε την 3η καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα μετά τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Την περίοδο 2010-2011 είχε πετύχει μόνο 5 γκολ και φυσικά δεν ήταν πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ (ήταν ο Σαλπιγγίδης με 6), απλώς είχε αρχίσει να δείχνει ποια θα ήταν η εξέλιξή του. Εκείνη την χρονιά η ομάδα του Δικεφάλου είχε την 5η καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα ύστερα από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και Ολυμπιακό Βόλου.

ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ. Ο Στέφανος Αθανασιάδης μετά το παιχνίδι με την Ντιναμό στο Μινσκ και τα δύο γκολ που πέτυχε εκεί ανέβηκε πρώτος στη λίστα με τους κορυφαίους σκόρερ του Δικεφάλου στην Ευρώπη, αφού ξεπέρασε τον Σαλπιγγίδη, αφήνοντάς τον στα 14 γκολ και φτάνοντας ο ίδιος στα 16, τα οποία έκανε 17 με το γκολ που πέτυχε επί της Γκινγκάμπ στην Τούμπα την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

Αύριο στο γήπεδο των Ζωσιμάδων ο ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί με σημαντικές ελλείψεις, αφού πέρα από τους τραυματίες Μακ, Τζιόλη και Κατσικά, θα απουσιάσει και ο τιμωρημένος Ρατς. Και σε αυτό το παιχνίδι το μεγάλο όπλο του Δικεφάλου, ώστε να διατηρήσει τη διαφορά των τεσσάρων βαθμών απο τον Ολυμπιακό, θα είναι η επίθεσή του.