Αν κάποιος στις αρχές Οκτωβρίου έλεγε ότι ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει προβλήματα στην άμυνά του σίγουρα θα τον περνούσαν για τρελό. Σε εννέα παιχνίδια (Σούπερ Λίγκα, Κύπελλο και Ευρώπη) είχε δεχθεί μόνο 4 γκολ, ενώ μέχρι τις 19 Οκτωβρίου στο πρωτάθλημα είχε δεχθεί μόνο 2 γκολ. Eίχε την καλύτερη άμυνα μαζί με την Καλλονή και όλοι μιλούσαν για το «θαύμα Αναστασιάδη», ο οποίος είχε καταφέρει να δημιουργήσει έναν ΠΑΟΚ που διέθετε την καλύτερη άμυνα αλλά και την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα. Ολα αυτά προέκυπταν από τα νούμερα, γιατί όσον αφορά την εικόνα της άμυνας του Δικεφάλου τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Στο κέντρο της οι ισορροπίες ήταν οριακές και ο Γλύκος σε κάθε παιχνίδι ήταν υποχρεωμένος να πραγματοποιεί ηρωικές επεμβάσεις ώστε να κρατά ανέπαφη την εστία του. Τα στατιστικά στα κοψίματα έδειχναν ότι η μπάλα δεν κοβόταν από τους αμυντικούς αλλά από το κέντρο.

ΞΕΦΟΥΣΚΩΣΕ. Η άμυνα του ΠΑΟΚ δεν άργησε να ξεφουσκώσει και τώρα όλοι περιμένουν τις μεταγραφές.

Μέχρι τώρα, σε 23 παιχνίδια, οι βασικοί κεντρικοί αμυντικοί, Κατσικάς και Βίτορ, έχουν αγωνιστεί μαζί μόνο 11 φορές και έχουν δεχθεί συνολικά στα παιχνίδια αυτά 9 γκολ από τα 23 που έχει δεχθεί ο ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Δικεφάλου σε 23 παιχνίδια, έχει δεχθεί 23 γκολ, δηλαδή κατά μέσο όρο ένα γκολ ανά παιχνίδι. Με έναν εκ των δύο βασικών κεντρικών αμυντικών (Βίτορ ή Κατσικά) ως παρτενέρ, έχει αγωνιστεί ο Σκόνδρας 3 φορές και η ομάδα δέχθηκε ένα γκολ, με τον Τζαβέλλα 5 φορές και έχει δεχθεί 5 γκολ και με τον Τζιόλη 3 φορές και έχει δεχθεί 6 γκολ. Δύο φορές ο ΠΑΟΚ έχει αγωνιστεί με το κέντρο της άμυνάς του διαφορετικά. Με την Καλαμαριά έχουν αγωνιστεί οι Τζιόλης και Ποζατζίδης δεχόμενοι ένα γκολ και με αντίπαλο την Κέρκυρα, στο 3-5-2, ξεκίνησαν οι Ποζατζίδης, Τζαβέλλας και Βίτορ στην άμυνα, δεχόμενοι ένα γκολ.

Μετράει απόντες

Ενόψει της αναμέτρησης με τα Γιάννινα στους Ζωσιμάδες, ο ΠΑΟΚ θα έχει σημαντικές απώλειες (Μακ, Τζιόλης, Κατσικάς, Γκολάσα, Μάρτενς), ενώ δεν θα διαθέτει και τη στήριξη του «12ου παίκτη», του κόσμου του, αφού απαγορεύτηκε από την Αστυνομία η οργανωμένη ή μεμονωμένη μετάβαση οπαδών.