Θετικά είναι τα μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό από τη γαλλική αγορά και για την επόμενη χρονιά, καθώς καταγράφεται αύξηση 12% των προγραμματισμένων πτήσεων τσάρτερ και 10%-12% των προκρατήσεων μέσω Internet και των προκρατήσεων για group.

Η τάση από τη γαλλική αγορά είναι ανοδική για το 2015, καθώς στην ελληνική αγορά εισέρχονται νέοι tour operator και κυρίως γραφεία που διακινούσαν τουρίστες προς τις αραβικές χώρες.

Με εκπροσώπους ταξιδιωτικών οργανισμών και γάλλους επιχειρηματίες συζήτησε θέματα τουρισμού και επενδύσεων η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννηστο Παρίσι.

Η υπουργός επισκέφθηκε τη γαλλική πρωτεύουσα με αφορμή την έκθεση «Ρόδος – Ενα ελληνικό νησί στις πύλες της Ανατολής», που φιλοξενείται στο Μουσείο του Λούβρου.

Η έκθεση περιλαμβάνει ευρήματα από τους μυκηναϊκούς τάφους της Πυλώνας, αλλά και από τους τάφους του 11ου αιώνα. π. Χ. που βρέθηκαν πρόσφατα στην περιοχή της Αγίας Αγάθης, στο Χαράκι. Σε δηλώσεις της η κυρία Κεφαλογιάννη τόνισε ότι η έκθεση, που γίνεται σε ένα από σημαντικότερα μουσεία του κόσμου, συμβάλλει καθοριστικά στην προβολή του ελληνικού τουρισμού και ιδιαίτερα των Δωδεκανήσων, ενώ πραγματοποιείται σε μια εποχή που ο ελληνικός τουρισμός βρίσκεται σε σταθερή άνοδο.
Σύμφωνα με στοιχεία από τη γαλλική αγορά, η τουριστική κίνηση προς Ελλάδα την τελευταία διετία είχε αύξηση 37%, η οποία αναλύεται σε 20% το 2013 σε σχέση με το 2012 και 17% εφέτος σε σχέση με πέρυσι, καθώς επισκέφθηκαν τη χώρα 1,4 εκατ. γάλλοι τουρίστες.
Στο πλαίσιο της παραμονής της στο Παρίσι, η κυρία Κεφαλογιάννη συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Τράπεζας Bred (δεύτερη σε μέγεθος τράπεζα της Γαλλίας) κ.Steve Gentili και πρόεδρο του Forum Francophone. Στη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα των επενδύσεων από γαλλικές εταιρείες ή από γαλλόφωνες χώρες στην Ελλάδα και προτάθηκε από τον κ. Gentili, η διοργάνωση ελληνογαλλικού συνεδρίου στις Κάννες, με σκοπό την ανάπτυξη επενδυτικών πρωτοβουλιών στη χώρα.