Ο ΠΑΟΚ παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας της Σούπερ Λίγκας και διατήρησε τη διαφορά των τεσσάρων βαθμών από τον Ολυμπιακό μετά τη δύσκολη νίκη επί της Κέρκυρας με 2-1 στην Τούμπα. Χθες όμως, η ομάδα του Δικεφάλου από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης φώναζε ότι χρειάζεται μεταγραφές, ειδικά στην αμυντική γραμμή και συγκεκριμένα στο κέντρο της άμυνας της. Αυτό φώναξαν και στον Ιβάν Σαββίδη φίλαθλοι που βρίσκονταν έξω από το γήπεδο της Τούμπας την ώρα που ο μεγαλομέτοχος έμπαινε στο αυτοκίνητό του για να φύγει.

Σε ένα παιχνίδι εντός έδρας, με αντίπαλο την Κέρκυρα που βρίσκεται στη 12η θέση της βαθμολογίας, ο καλύτερος παίκτης του ΠΑΟΚ ήταν ο Γλύκος, ο οποίος χρειάστηκε να παρέμβει τουλάχιστον τέσσερις φορές με εντυπωσιακό τρόπο προκειμένου να σώσει την εστία του. Η Κέρκυρα είχε και ένα δοκάρι στις καθυστερήσεις, ενώ στο 39′ ο Ζορμπάς, φεύγοντας μόνος του προς την εστία του Δικεφάλου, σημειώθηκε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ.

Ο Αγγελος Αναστασιάδης, δίχως τους Τζιόλη, Μακ, Κατσικά, Γκολάσα, Σαλπιγγίδη, Μάρτενς και Μαντούρο στη διάθεσή του και με το παιχνίδι της Πέμπτης εναντίον του ΠΑΣ στους Ζωσιμάδες στο μυαλό του, ρισκάρισε κρατώντας τους Ρατς και Αθανασιάδη στον πάγκο, ξεκούρασε τον Σαλπιγγίδη, ξεκίνησε παίζοντας 3-5-2 και τελικά δικαιώθηκε. Για να δικαιωθεί όμως, χρειάστηκε να βρεθεί ο Γλύκος σε μεγάλη μέρα, χρειάστηκε αρκετή τύχη, χρειάστηκε ένα διαιτητικό λάθος και η ομάδα τα κατάφερε οριακά. Το ερώτημα είναι πόσες οριακές νίκες θα καταφέρει να πάρει ο ΠΑΟΚ μέχρι το τέλος του Πρωταθλήματος, αν δεν γίνουν μεταγραφές τον Ιανουάριο και η κούραση συνεχίσει να συσσωρεύεται στις πλάτες συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών; Ο Αναστασιάδης απέδωσε την αγχώδη χθεσινή νίκη στα «πουλήματα της μπάλας» όπως είπε χαρακτηριστικά, επέρριψε ευθύνες σε κάποιους ποδοσφαιριστές του όσον αφορά τους τραυματισμούς τους, ενώ ο Μιχάλης Γρηγορίου, παραδέχθηκε ότι χθες «η τύχη ήταν με τον ΠΑΟΚ».

Το 1-0 έκανε ο Περέιρα (58′), το 1-1 ο Ναγιάρ (70′) και το 2-1 ο Κάτσε (82′).

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Τζαβέλλας, Βίτορ, Σπυρόπουλος (46′ Ράτς), Ποζατζίδης (77′ Πόζογλου), Κάτσε, Τζανδάρης, Περέιρα, Παπαδόπουλος, Κουλούρης (46′ Αθανασιάδης).

Κέρκυρα: Σέτκους, Βενέτης, Γκόμεζ, Ντιμιτρόφσκι, Ντιόγκο, Καρντόσο (65′ Ανδρεόπουλος), Ζορμπάς, Ναγιάρ (77′ Κρητικός), Κόντος, Καϊκούτ, Χαβίτο (65′ Μαρκόφκι).