Το Δεύτερο Πρόγραμμα της κρατικής ραδιοφωνίας από το πρωί της Δευτέρας, 15 Δεκεμβρίου θα εκπέμψει ξανά. Από τις συνήθης συχνότητες 103,7 και 102,9 στα FM στην Αττική και στους 90FM στη Θεσσαλονίκη, από τις κατά τόπου συχνότητες σε όλη την Ελλάδα και με livestreaming στο www.nerit.gr/deftero.

Στην επανεκκίνηση του το Δεύτερο θα εκπέμπει για ένα διάστημα μουσική χωρίς διακοπή. Από το Ραδιομεγάρο της Αγίας Παρασκευής εκφράζεται η εκτίμηση ότι το Δεύτερο με κανονικό πρόγραμμα, γνωστούς και νέους παραγωγούς θα «συστηθεί» από τα μέσα Ιανουαρίου και έπειτα.

Το ιστορικό πρόγραμμα ελληνικής μουσικής και πολιτισμού της κρατικής ραδιοφωνίας, επιστρέφει με νέο σήμα που φέρει την υπογραφή του Μίμμη Πλέσσα. Πρόκειται για την τέταρτη παραλλαγή του κλασικού «Τσοπανάκου», απόλυτα προσαρμοσμένη στο ύφος του Δεύτερου.

Στο μεταξύ την πρώτη εβδομάδα στα ερτζιανά συμπλήρωσε το ανανεωμένο, ως προς το περιεχόμενο του, ραδιοφωνικό Πρώτο Πρόγραμμα.

Το Πρώτο εκπέμπει από τέσσερις συχνότητες FM στην Αττική (105.8, 101.8, 100.9 και 91.6) κι από τις τοπικές συχνότητες σε όλη την Ελλάδα, διαδικτυακά στο www.nerit.gr/proto και από τα μεσαία (Α.Μ.) στους 729 χιλιοκύκλους.

Οι δημοσιογράφοι του Πρώτου καλύπτουν την επικαιρότητα από τις 06.00 έως τα μεσάνυχτα, με ενημερωτικές εκπομπές, δελτία Ειδήσεων ανά ώρα και τίτλους ειδήσεων ανά ημίωρο, ενώ από τον καινούριο χρόνο τα δελτία ειδήσεων θα καλύπτουν όλο το 24ωρο.

Οι εκπομπές του Πρώτου καλύπτουν την πολιτική, κοινωνική, πολιτιστική, οικονομική, περιφερειακή, ευρωπαϊκή και διεθνή επικαιρότητα, ενώ παράλληλα παρέχουν χρήσιμες και χρηστικές πληροφορίες για την ατζέντα της ημέρας.

Ιδιαίτερη θέση στο καινούριο πρόγραμμα έχει η αθλητική ενημέρωση. Με μια καθημερινή ζώνη 17.00 εως 22.00 το τμήμα του αθλητικού ρεπορτάζ της ΝΕΡΙΤ καλύπτει την επικαιρότητα.

Η αθλητική ζώνη θα επιμηκύνεται έως τις 24.00 τις ημέρες που υπάρχουν αγώνες.

Πάντως η αθλητική ενημέρωση θα διαχέεται στο σύνολο του προγράμματος, με συγκεκριμένα «ραντεβού» (8.30-9.00, 13.00-14.00), καθώς και κατά τη διάρκεια των ειδήσεων και των εκπομπών.

Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου μέχρι το μεσημέρι αφιερώνεται στην πολιτική και, κυρίως, πολιτιστική ανασκόπηση της εβδομάδας που προηγήθηκε και μετά το μεσημέρι το μικρόφωνο περνά στα γήπεδα.

Τα Χριστούγεννα στο Πρώτο ετοιμάζουν έκπληξη, λένε από τη ΝΕΡΙΤ, η οποία από τον καινούριο χρόνο θα διαρκέσει πολύ.