Συνέχεια στη μεγάλη έρευνα για τον φορολογικό παράδεισο του Λουξεμβούργου δίνουν «ΤΑ ΝΕΑ», σε συνεργασία με το ICIJ και μερικά από τα εγκυρότερα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ανάμεσά τους οι εφημερίδες The Guardian, Le Monde, Sueddeutsche Zeitung και La Repubblica.

Η νέα διαρροή απόρρητων εγγράφων ρίχνει φως σε μυστικές φορολογικές πρακτικές που έχουν βρει πρόσφορο έδαφος στο Μεγάλο Δουκάτο και χρησιμοποιούνται από τις τέσσερις μεγαλύτερες λογιστικές εταιρείες στον πλανήτη.

Ανάμεσα στις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν τους συγκεκριμένους μηχανισμούς «ελάφρυνσης φορολογικών υποχρεώσεων», όπως αποκαλύπτεται στην νέα διαρροή, είναι η Walt Disney, η Skype, οι βιομηχανίες Κοχ - από τους μεγαλύτερους χρηματοδότες των Ρεπουμπλικανών - και άλλες 32 εταιρείες.

Στα νέα έγγραφα εντοπίστηκε και μία πολυεθνική με ελληνικά «παρακλάδια», η οποία εμφανίζεται να μεταφέρει από την Ολλανδία στη Γαλλία μέσω Λουξεμβούργου κεφάλαια ύψους 33 εκατομμυρίων ευρώ, εκμεταλλευόμενη τη νομοθεσία και τις φοροαπαλλαγές που προέκυπταν από τη συμφωνία της με το Μεγάλο Δουκάτο.

Διαβάστε την Τετάρτη στα «ΝΕΑ» ολόκληρη την έρευνα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από