Ο Αγγελος Αναστασιάδης αυτό που φοβάται περισσότερο είναι το χειροκρότημα και δεν έχει άδικο. Χθες το απόγευμα στα Πηγάδια, μετά τα χειροκροτήματα από την εντυπωσιακή νίκη επί του Ολυμπιακού, ο ΠΑΟΚ έκανε την πρώτη εκτός έδρας ήττα του φέτος στο πρωτάθλημα με 4-2, ενώ η Ξάνθη νικώντας διατήρησε το εντός έδρας αήττητο που κατέχει.

Ο ΠΑΟΚ έχει σημαντικά προβλήματα στο κέντρο της άμυνάς του και αυτό το γνωρίζουν όλοι οι αντίπαλοι προπονητές. Ο Αγγελος Αναστασιάδης, με την ικανότητα που έχει να πείθει τους παίκτες του να βγάζουν το 110% των δυνατοτήτων τους μέσα στο γήπεδο, μέχρι τώρα είχε καταφέρει να καλύπτει τις αδυναμίες της ομάδας βασίζοντας την αμυντική λειτουργία στην αλληλοκάλυψη, τις βοήθειες, την πίεση ψηλά και το γρήγορο τρανζίσιον ώστε να κάνει τον αντίπαλο διστακτικό όσον αφορά τις γρήγορες αντεπιθέσεις.

Χθες, οι παίκτες του Δικεφάλου σύμφωνα με τον προπονητή τους επηρεάστηκαν από το χειροκρότημα που έφερε η νίκη επί του Ολυμπιακού, αν και δεν το άκουσαν, αφού τους πήρε και έφυγαν από την πίσω πόρτα στο αεροδρόμιο Μακεδονία κατά την επιστροφή τους τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης από την Αθήνα. «Πήραν τα μυαλά μας αέρα. Δεν μπορείς έτσι να πάρεις πρωτάθλημα και να κάνεις πρωταθλητισμό. Υπεύθυνος είμαι εγώ. Οταν δεν μπορείς να συμμαζέψεις την ομάδα, τότε σημαίνει ότι στο κομμάτι αυτό έχουμε πολλή δουλειά ακόμη. Ετσι τιμωρούμαστε γιατί ψηλώνουμε πολύ και είμαστε αλλού. Δεν μπορώ να το δικαιολογήσω αυτό. Μπορώ δηλαδή, πρέπει να λυθεί μέσα στα αποδυτήρια και όχι έξω» δήλωσε ο Αγγελος Αναστασιάδης. Ο ίδιος, πάντως, έκανε ό,τι μπορούσε χθες στα Πηγάδια. Αλλαξε το 4-3-3 σε 4-4-2. Εβαλε νωρίς (57′) τους Σαλπιγγίδη και Μακ στις θέσεις των Αθανασιάδη και Κάτσε, ελπίζοντας ότι θα ανατραπούν οι ισορροπίες στον αγωνιστικό χώρο, καθώς και τον Μάρτενς στο 80′, οι ισορροπίες όμως δεν ανατράπηκαν επειδή ο Λουτσέσκου ήταν καλά διαβασμένος και η Ξάνθη διέθετε ταχύτητα από το κέντρο και μπροστά, καθώς και γρήγορο τρανζίσιον, ενώ ο ΠΑΟΚ δεν τη διέθετε στο κέντρο της άμυνας και έδινε την ευκαιρία στους γηπεδούχους για αντεπιθέσεις λόγω των πολλών λαθών που έκαναν οι παίκτες του στον χώρο του κέντρου και όχι μόνον.

Τα γκολ της αναμέτρησης πέτυχαν οι: Καπετάνος (6′, 88′), Αθανασιάδης (38′) Λουσέρο (47′), Κλέιτον (77′), Μακ (82′)

Ξάνθη: Κυριακίδης, Μπέρτος, Γουάλας, Σολτάνι, Λουσέρο, Βασιλακάκης (46′ Παπαστεριανός), Φλίσκας, Κλέιτον (80′ Μπαξεβανίδης), Γούτας, Καπετάνος (90′ Ομπόντο), Καρυπίδης.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Ρατς, Τζιόλης, Περέιρα, Γκολάσα, Παπαδόπουλος, Βίτορ, Κάτσε (57′ Μακ), Τζανδάρης (80′ Μάρτενς), Αθανασιάδης (57′ Σαλπιγγίδης), Κίτσιου.