Δύο νεκροί, ζημιές σε πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα κυρίως στη Νέα Χαλκηδόνα της Θεσσαλονίκης και προβλήματα στην κυκλοφορία ήταν ο απολογισμός της κακοκαιρίας που έπληξε το Σαββατοκύριακο την Κεντρική Μακεδονία. Την ίδια ώρα, όμως, νέο κύμα με κύριο χαρακτηριστικό τις ισχυρές βροχές βρισκόταν από τη νύχτα προ των πυλών στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Τραγικό θάνατο βρήκε 77χρονος αγρότης στη Νέα Σάντα του Νομού Κιλκίς μέσα στο κουβούκλιο τρακτέρ.

Ο αγρότης βγήκε με το τρακτέρ για να ταΐσει τα ζώα του, επιχείρησε να περάσει από γέφυρα υπερχειλισμένου παραποτάμου του Γαλλικού ποταμού και παρασύρθηκε από τα νερά.

Τα τρακτέρ ανετράπη κι έπεσε στον παραπόταμο. Οταν το όχημα ανασύρθηκε από ερπυστριοφόρο όχημα τη Πυροσβεστικής, ο αγρότης βρέθηκε νεκρός μέσα στο κουβούκλιο.

Θανατηφόρο περιστατικό σημειώθηκε και στην επαρχιακή οδό μεταξύ των Κοινοτήτων Ανω και Κάτω Καμήλας στον Νομό Σερρών. Γυναίκα 24 ετών έχασε τον έλεγχο του ΙΧ αυτοκινήτου της και έπεσε σε αρδευτικό κανάλι απ’ όπου ανασύρθηκε νεκρή.

Περιπέτεια με αίσιο τέλος έζησε άλλος οδηγός αυτοκινήτου που παρασύρθηκε από τα φουσκωμένα νερά παραποτάμου του Γαλλικού ποταμού στο σημείο μεταξύ των οικισμών της Ανω και της Κάτω Ποταμιάς.

Ανδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας τον περισυνέλεξαν από νησίδα στη μέση του παραποτάμου.

Αιτία της υπερχείλισης των ποταμών στην Κεντρική Μακεδονία ήταν η έντονη βροχόπτωση του Σαββάτου.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για άντληση νερών από πλημμυρισμένα υπόγεια και ισόγεια σπίτια σε πολλές περιοχές, όπως το Καλοχώρι, η Επανομή, τα Βασιλικά και η Νέα Ραιδεστός στα δυτικά και ανατολικά της Θεσσαλονίκης. Πλημμύρες σε χωράφια και οικισμούς αναφέρθηκαν και στον Δήμο Θέρμης, ενώ έντονα ήταν τα πλήγματα που υπέστη η Νέα Χαλκηδόνα, η οποία κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Μία ηλικιωμένη γυναίκα εγκλωβίστηκε στο σπίτι της και απεγκλωβίστηκε χάρη στην επέμβαση σωστικού συνεργείου.

Σύμφωνα με τους πρώτη καταγραφή, γύρω στα 60 σπίτια και καταστήματα της Νέας Χαλκηδόνας έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές.

Ευτυχώς χθες η βροχή σταμάτησε και τα νερά άρχισαν να υποχωρούν.

Προβλήματα εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης σημειώθηκαν και στην κυκλοφορία οχημάτων κυρίως στους Νομούς Κιλκίς και Χαλκιδικής.