«Εχω ένα όνειρο» είχε πει ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ τον Αύγουστο του 1963 στον λόγο που έβγαλε στην Ουάσιγκτον. Το όνειρό του είχε να κάνει με την ισότητα και την ελευθερία. Ενα όνειρο έχει και ο Αγγελος Αναστασιάδης και αυτό εκφράστηκε μετά το τέλος του αγώνα με τη Νίκη Βόλου τον περασμένο Σεπτέμβριο. «Εγώ θέλω παοκτσάκια στην ομάδα που να χάνουν και να τρελαίνονται» είχε πει, και το όνειρο αυτό φαίνεται ότι συμπίπτει με εκείνο του Ιβάν Σαββίδη. «Στόχος μας είναι να φτιάξουμε μία ομάδα με βάση από τις ακαδημίες και έμπειρους παίκτες που να διεκδικεί το πρωτάθλημα σε ετήσια βάση» δήλωσε ο Ιάκωβος Αγγελίδης, εκφράζοντας τα σχέδια του μεγαλομετόχου, στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ως πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Στο Γεώργιος Καραϊσκάκης την περασμένη Τετάρτη το κοινό όνειρο προπονητή και διοίκησης του Δικεφάλου, φάνηκε να παίρνει σάρκα και οστά. Από τους 14 ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, οι 8 (Γλύκος, Τζιόλης, Σκόνδρας, Τζανδάρης, Αθανασιάδης, Σαλπιγγίδης, Παπαδόπουλος, Ποζατζίδης) είναι Ελληνες, συν τον Κάτσε, που ήρθε 3 ετών στην Ελλάδα και ουσιαστικά μεγάλωσε μέσα στις ακαδημίες του Δικεφάλου.

Από τους 14 ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν, οι 5 (Κάτσε, Αθανασιάδης, Σαλπιγγίδης, Ποζατζίδης, Τζανδάρης) προέρχονται από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, συν τον Γλύκο, ο οποίος αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό Βόλου όταν ήταν 21 χρόνων και το μεγάλο του ξεπέταγμα το έκανε με τη φανέλα του Δικεφάλου.

Αυτή τη στιγμή στον ΠΑΟΚ από το ρόστερ των 27 ποδοσφαιριστών οι 12 (Γιακουμής, Κίτσιου, Κωνσταντινίδης, Κάτσε, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης, Κουλούρης, Σαββίδης, Τζανδάρης, Πόζογλου, Δεληγιαννίδης, Ποζατζίδης) προέρχονται καθαρά από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, συν τον Γλύκο ο οποίος ήρθε λίγο μεγαλύτερος. Μέχρι τώρα το μεγαλύτερο βάρος σε χρόνο συμμετοχής, το έχουν σηκώσει 15 με 16 παίκτες: Γλύκος (19), Τζιόλης (19), Τζανδάρης (18), Σαλπιγγίδης (18), Αθανασιάδης (17), Κάτσε (17), Ρατς (16), Βίτορ (16), Κατσικάς (15), Σκόνδρας (14), Γκολάσα (14), Μάρτενς (13), Παπαδόπουλος (13), Περέιρα (13), Μακ (12), Κίτσιου (12). Από αυτούς, οι 9 είναι Ελληνες, οι 5 εκ των οποίων προέρχονται από τις ακαδημίες του Δικεφάλου.

Στο πρωτάθλημα, από τα 27 γκολ που έχει πετύχει ο ΠΑΟΚ τα 12 τα έχουν πετύχει οι έλληνες ποδοσφαιριστές, ενώ 2 έχει πετύχει ο Κάτσε που προέρχεται από τις ακαδημίες. Ομως και στον ανασταλτικό τομέα οι έλληνες ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ έχουν τη μεγαλύτερη προσφορά. Από τα 212 κλεψίματα που έχει η ομάδα της Θεσσαλονίκης μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα, τα 173 έχουν γίνει από έλληνες ποδοσφαιριστές συν τον Κάτσε.