Ματαιώνονται για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα οι παραστάσεις του Κρατικού Θεάτρου Βόρειας Ελλάδος λόγω των στάσεων εργασίας που εξήγγειλε το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών στη δεύτερη Κρατική σκηνή.

Οι ηθοποιοί και οι εργαζόμενοι στο θέατρο που παραμένουν απλήρωτοι για δεύτερο μήνα και όπως διαπιστώνουν “υπάρχει συνεχιζόμενη απαξίωση του οργανισμού από την πολιτεία”, προχώρησαν για δεύτερη φορά (είχαν ματαιωθεί λόγω στάσεων εργασίας και οι παραστάσεις του περασμένου Σαββατοκύριακου 29 και 30/11) σε στάσεις εργασίας σήμερα και την ερχόμενη Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση των ηθοποιών, “η συνέλευση ηθοποιών ΚΘΒΕ χτες 3/12/14 αποφάσισε τα εξής:

1. Στάση εργασίας αύριο Παρασκευή 5/12/14 από 21:00-23:00

2. Στάση εργασίας την Τετάρτη 10/12/14 από 10:30-12:00 και 18:00-20:00 και κάθοδος στην Αθήνα στο υπουργείο μαζί με το διευθυντή και το ΣΕΗ

3. Επίσχεση εργασίας από την Πέμπτη 11/12/14

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση “ο λόγος των κινητοποιήσεων είναι η απουσία μέριμνας της πολιτείας για το ΚΘΒΕ και πιο συγκεκριμένα, το ύψος της επιχορήγησης το οποίο δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες του θεάτρου και τα χρόνια προβλήματα χρεών που έχουν φορτωθεί στον οργανισμό και που δεν λύνονται από κανέναν υπεύθυνο φορέα”.

Σε ανακοίνωσή του ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Γιάννης Βούρος υπογραμμίζει πως: “Το ΚΘΒΕ οφείλει να ζητήσει συγγνώμη για την ταλαιπωρία του κοινού και να κάνει γνωστό πως από την πλευρά της Διεύθυνσης και της Διοίκησης έχουν γίνει κατά τη διάρκεια της θητείας τους όλες οι απαιτούμενες ενέργειες και επαφές με τα αρμόδια υπουργεία προκειμένου να επιλυθούν άπαξ δια παντός τα χρονίζοντα προβλήματά του. Αναμένονται οι λύσεις”.

Οι τέσσερις προγραμματισμένες παραστάσεις που ματαιώνονται είναι: “Συνέβη και του χρόνου» στο Βασιλικό Θέατρο, «Σερσέ λα φαμ» στη Σκηνή Σ. Καραντινός της Μονής Λαζαριστών, «Με δύναμη από την Κηφισιά» στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών, «Το τίμημα» στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς Μ. Μερκούρη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του θεάτρου: “Το ΚΘΒΕδίνει τη δυνατότητα της επιστροφής ή αλλαγής των εισιτηρίων, που έχουν ήδη εκδοθεί. Το χρονικό διάστημα εξαργύρωσης ή αλλαγής των εισιτηρίων ορίζεταιαπό την επομένη της απεργίας 6/12 έως τις 12/12. (Πληροφορίες στο τηλέφωνο:2315 200200).