Μία ακόμα υπόθεση διαφθοράς στο χώρο του αθλητισμού βρίσκεται στο επίκεντρο της Δικαιοσύνης. O ανακριτής κατά της Διαφθοράς πρόεδρος Πρωτοδικών Κωνσταντίνος Σαργιώτης εξέδωσε ένταλμα σύλληψης, που εκτελέστηκε από την οικονομική αστυνομία, σε βάρος του προέδρου του Εθνικού Κέντρου Νεότητας Αγίου Κοσμά, ο οποίος φέρεται ότι υπεξαίρεσε μέσα σε ένα μήνα το ποσό των 800.000 ευρώ.

Για την υπόθεση είχε προηγηθεί η άσκηση ποινικής δίωξης από την επίκουρη εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Αγγελική Τριανταφύλλου, η οποία διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση, ενώ το όλο θέμα είχε φτάσει μέχρι τον αρμόδιο υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανό.

Η εισαγγελική λειτουργός με βάση τα στοιχεία της έρευνας άσκησε εναντίον του προέδρου του Κέντρου Νεότητας ποινική δίωξη για υπεξαίρεση κατ εξακολούθηση και κατ επάγγελμα σε βάρος Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη ύστερα από σχετικές καταγγελίες από τον αρμόδιο υφυπουργό για αθλητικά θέματα Γιάννη Ανδριανό περί κακοδιαχείρισης στο εν λόγω κέντρο. Κατά την προκαταρκτική εντοπίστηκε ότι ο κατηγορούμενος πρόεδρος, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα τον Αύγουστο του 2013 και παρέμεινε στη θέση του μέχρι τον Αύγουστο του 2014 , είχε υπεξαιρέσει μέσα σε ένα μήνα 800.000 ευρώ από το ταμείο του κέντρου, ενώ διερευνάται η πιθανότητα να έχει υπεξαιρέσει και άλλα χρηματικά ποσά.

Όλα ξεκίνησαν τον Αύγουστο του 2014 όταν εργαζόμενοι στο Κέντρο οι οποίοι ήταν απλήρωτοι διαμαρτυρήθηκαν στον κ. Ανδριανό γιατί παρά τις συνεχείς οχλήσεις για καταβολή δεδουλευμένων δεν έπαιρναν απάντηση. Εκείνος από την πλευρά του διέταξε αμέσως έκτακτο διαχειριστικό έλεγχο που διενήργησε το ΣΔΟΕ, ενώ η η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Ράικου έδωσε εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης. Ο κατηγορούμενος μετά τη σύλληψή του θα οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή Κων. Σαργιώτη προκειμένου να απολογηθεί για τις πράξεις που του αποδίδονται.