Συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη είχε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, βασικό αντικείμενο της συνάντησης ήταν το χρονοδιάγραμμα της εκλογής νέου Προέδρου.

«Κάθε ημέρα που περνάει, διαπιστώνω πως όλο και περισσότεροι βουλευτές δεν θέλουν πρόωρες εκλογές» δήλωσε, εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Μετά την συνάντηση που είχε με τον Κάρολο Παπούλια, ο Πρόεδρος της Βουλής τόνισε πως δεν τον ενδιαφέρει ποιο πρόσωπο θα είναι υποψήφιο για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας – άντρας/γυναίκα, δεξιός/αριστερός. Θέλει απλώς ένα πρόσωπο με μεγάλη αποδοχή.

Είπε μάλιστα πως «η εκλογή του Προέδρου είναι η ώρα των βουλευτών γι’ αυτό και απαιτούνται οι 180. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι σύμβολο εθνικής ενότητας».

Βάσει του Συντάγματος ο πρόεδρος της Βουλής είναι αρμόδιος να ορίσει τον χρόνο διεξαγωγής των ψηφοφοριών που απαιτούνται για να διαπιστωθεί αν η παρούσα Βουλή μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο ή θα διαλυθεί, εφόσον προκύψει αδυναμία να συγκεντρωθεί η αυξημένη πλειοψηφία των 180 ψήφων υπέρ ενός υποψηφίου.

Σε πρόσφατη παρέμβασή του, ο κ. Μεϊμαράκης είχε προτείνει μίνιμουμ συναίνεση τουλάχιστον στο όνομα του Προέδρου της Δημοκρατίας που θα δεσμεύει το πολιτικό σύστημα και τα κόμματα.