«Είμαστε έτοιμοι να επενδύσουμε περαιτέρω στην Ελλάδα, αλλά χρειαζόμαστε πολιτική σταθερότητα» τόνισε ο αμερικανός επιχειρηματίας- επενδυτής, Τζον Πόλσον, σε δήλωσή του στο περιθώριο του 16ου ετήσιου επενδυτικού φόρουμ για την Ελλάδα που πραγματοποιεί η Capital Link, στο Μετροπόλιταν Κλαμπ της Νέας Υόρκης.

Παράλληλα, ο ιδρυτής της PAULSON & CO. INC υπογράμμισε: «τα επενδυτικά σχέδιά μας βρίσκονται, πλέον, σε αναμονή του αποτελέσματος για την εκλογή Προέδρου. Μόλις επιτευχθεί σταθερότητα, θα ενισχύσουμε τις επενδύσεις μας».

Συγκεκριμένα, ο κ. Πόλσον δήλωσε: «Η Ελλάδα βρίσκεται στην αρχή μίας αξιοσημείωτης αλλαγής πορείας. Το ΑΕΠ αυξάνεται και η απασχόληση αυξάνεται. Η ανάπτυξη του τρίτου τριμήνου στην Ελλάδα ήταν η υψηλότερη στην ευρωζώνη.

Οι μεταρρυθμίσεις αποδίδουν. Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα τώρα είναι η πολιτική σταθερότητα. Είναι πάρα πολύ νωρίς για νέες εκλογές. Η αβεβαιότητα έχει προκαλέσει την πτώση της χρηματιστηριακής αγοράς και την αναβολή νέων επενδύσεων. Η ενδεδειγμένη πορεία δράσης για τη χώρα είναι να μην πραγματοποιηθούν εκλογές έως τον Ιούνιο του 2016 και να δοθεί στις τρέχουσες πολιτικές περισσότερος χρόνος για να αποδώσουν. Με πολιτική σταθερότητα η ανάπτυξη κατά πάσα πιθανότητα θα επιταχυνθεί το 2015 και το 2016 θα δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις εργασίας. Είμαστε έτοιμοι να επενδύσουμε περαιτέρω στην Ελλάδα. Αλλά χρειαζόμαστε πολιτική σταθερότητα. Τα επενδυτικά σχέδιά μας βρίσκονται, πλέον, σε αναμονή του αποτελέσματος για την εκλογή Προέδρου. Μόλις επιτευχθεί σταθερότητα, θα ενισχύσουμε τις επενδύσεις μας».