Η Αρσεναλ νίκησε την Ντόρτμουντ στο Εμιρέιτς με 2-0 και εξασφάλισε την πρόκριση της στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ (4ος όμιλος). Αντίθετα, μάχη αναμένεται την τελευταία αγωνιστική στον τρίτο όμιλο, καθώς τρεις ομάδες (Λεβερκούζεν, Μονακό και Ζενίτ) διεκδικούν την πρόκριση.

Αναλυτικά:

2ος όμιλος:

Βασιλεία-Ρεάλ Μαδρίτης 0-1. Το γκολ της Ρεάλ σημείωσε ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο 35′, ύστερα από ασίστ του Μπενζεμά. Ο πορτογάλος άσος έφτασε τα 71 γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ και ισοβάθμησε στη 2η θέση με τον Ραούλ.

Λουντογκόρετς-Λίβερπουλ 2-2: Νέα απογοητευτική εικόνα για τη Λίβερπουλ στη Σόφια. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Αμπαλό στο 3′, η Λίβερπουλ ισοφάρισε με τον Λάμπερτ στο 8′ και πήρε προβάδισμα με γκολ του Χέντερσον στο 37′. Η Λουντογκόρετς πίεσε για την ισοφάριση και δικαιώθηκε στο 88′ με κεφαλιά του Τερζίεφ.

Η βαθμολογία: Ρεάλ 15, Βασιλεία 6, Λϊβερπουλ 4, Λουντογκόρετς 4. Επόμενη αγωνιστική (9/12): Λίβερπουλ-Βασιλεία, Ρεάλ-Λουντογκόρετς.

3ος όμιλος:

Λεβερκούζεν-Μονακό 0-1. Οι γηπεδούχοι ήθελαν τουλάχιστον ένα βαθμό για να εξασφαλίσουν την πρόκριση, πίεσαν για το γκολ, αλλά τελικά το πέτυχε η Μονακό, με τον Οκάμπος στο 72′.

Ζενίτ-Μπενφίκα 1-0. Στο «κόλπο» της πρόκρισης είναι η Ζενίτ, καθώς με γκολ του Ντάνι στο 79′ επικράτησε 1-0. Οι φιλοξενούμενοι τέλειωσαν το ματς με δέκα παίκτες καθώς στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε ο Λουιζάο.

Βαθμολογία: Λεβερκούζεν 9, Μονακό 8, Ζενίτ 7, Μπενφίκα 4. Η επόμενη αγωνιστική (9/12): Μονακό-Ζενίτ, Μπενφίκα-Λεβερκούζεν.

4ος όμιλος:

Αρσεναλ-Ντόρτμουντ 2-0. Η ομάδα του Αρσεν Βενγκέρ εξασφάλισε την πρόκριση στις 16 της διοργάνωσης. Ο Σανόγκο στο 2′ άνοιξε το σκορ και ο Σάντσες στο 57′ σκόραρε για το 2-0.

Αντερλεχτ-Γαλατασαράι 2-0. Οι γηπεδούχοι έφτασαν στη νίκη με δύο γκολ του Μπεμπά (44′ και 86′). Ετσι, εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση του Γιουρόπα Λιγκ.

Η βαθμολογία: Ντόρτμουντ 12, Αρσεναλ 10, Αντερλεχτ 5, Γαλατασαράι 1. Η επόμενη αγωνιστική (9/12): Γαλατασαράι-Αρσεναλ, Ντόρτμουντ-Αρσεναλ.