Ο Ολυμπιακός έλιωσε στο καμίνι του Βιθέντε Καλντερόν έχοντας αχίλλειο πτέρνα την άμυνα. Η Ατλέτικο Μαδρίτης με τοπ σκόρερ τον κροάτη Μάριο Μάντζουκιτς (σημείωσε χατ τρίκ) εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις αδυναμίες των Ερυθρολεύκων σε όλες τις γραμμές και πήρε με ευκολία τη μεγάλη νίκη (4-0) σφραγίζοντας το εισιτήριο της πρόκρισης στη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η ομάδα του Μίτσελ πραγματοποίησε μία από τις χειρότερες εμφανίσεις της στη διοργάνωση και έζησε τον εφιάλτη στην καυτή ισπανική έδρα.

Παρά τη συντριβή οι Πειραιώτες ελπίζουν ακόμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ στην περίπτωση που νικήσουν την τελευταία αγωνιστική τη Μάλμε στο Γ. Καραϊσκάκης και η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε κάνει το «διπλό» στο Τορίνο κόντρα στη Γιουβέντους. Η Γηραιά Κυρία ψάχνει δύο αποτελέσματα (νίκη ή ισοπαλία) για να εξασφαλίσει το εισιτήριο που οδηγεί στις 16.

Ετσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στον 1ο όμιλο, ο Ολυμπιακός φαίνεται ότι θα περιοριστεί στην παρουσία του στο Γιουρόπα Λιγκ με την προϋπόθεση να πάρει τη νίκη ή την ισοπαλία κόντρα στη Μάλμε. Υπάρχει και το κακό σενάριο για τους Ερυθρόλευκους. Σε περίπτωση ήττας από τη σουηδική ομάδα θα τερματίσουν στην τελευταία θέση του ομίλου και θα πουν «αντίο» στην Ευρώπη.

Ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει στο Γ. Καραϊσκάκης τη δύναμη του έχοντας σημειώσει στα τελευταία πέντε ματς ισάριθμες νίκες: Με Μπενφίκα 1-0, Αντερλεχτ3-1, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-0 (την προηγούμενη σεζόν), Ατλέτικο Μαδρίτης 3-2, Γιουβέντους 1-0.

Η ομάδα του Μίτσελ τα κατάφερε πέρυσι και προκρίθηκε στη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ με συγκομιδή 10 βαθμών, ενώ έφτασε κοντά στην πρόκριση στην προημιτελική φάση με το 2-0 του πρώτου αγώνα επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Γ. Καραϊσκάκης Τελικά δέχτηκε τρία γκολ στο Ολντ Τράφορντ και αποκλείστηκε από το Τσάμπιονς Λιγκ.

Την εφετινή σεζόν οι Πειραιώτες πάλεψαν με νύχια και με δόντια στο Τορίνο κόντρα στη Γιουβέντους (3-2), όμως ναυάγησαν στη Σουηδία στο ματς με τη Μάλμε (παρεμπιπτόντως η πρωταθλήτρια Σουηδίας δεν έχει σημειώσει άλλα γκολ στον όμιλο: 2-11) και παραδόθηκαν αμαχητί στο Βιθέντε Καλντερόν.

Το τελευταίο που μπορεί να φταίει για τη βαριά ήττα είναι η αγωνιστική απραξία των 17 ημερών. Ο Ολυμπιακός είχε άμυνα που κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος, παίκτες που πελαγοδρομούσαν στον αγωνιστικό χώρο και δεν άντεξαν στην πίεση των Ροχιμπλάνκος, βαρύ και ασήκωτο σέντερ φορ (Μήτρογλου) και αστέρια που δεν μπόρεσαν να λάμψουν στη Μαδρίτη (Αφελάι, Αμπιντάλ, Ντομίνγκες, Μιλιβόγιεβιτς).

Στο πρώτο γκολ φέρει ευθύνη ο Ρομπέρτο ο οποίος έδωσε πάσα στον Χουανφράν. Ο δεξιός οπισθοφύλακας της Ατλέτικο τροφοδότησε τον Ραούλ Γκαρθία και άνοιξε ο χορός των γκολ(9΄). Μικρό μερίδιο ευθύνης έχει και ο Μποτία ο οποίος προσπάθησε με… υψηλή τεχνική να γυρίσει τη μπάλα προς τον Ισπανό τερματοφύλακα, αντί να τη διώξει μακριά. Στο δεύτερο γκολ πάλι ο Μποτία δεν μπόρεσε να διώξει τη μπάλα σε σέντρα του Ανσάλντι και ο Μάντζουκιτς δεν συγχώρησε το ολέθριο λάθος του ισπανού στόπερ (38΄). Στο β΄ ημίχρονο μέσα σε τρία λεπτά, ο 27χρονος κροάτης φορ με κεφαλιές (62΄, 65΄) διαμόρφωσε το τελικό 4-0 βάζοντας τη σφραγίδα του στο παιχνίδι.

Μερίδιο ευθύνης έχει και ο Μίτσελ ο οποίος δεν μπόρεσε να βρει λύσεις στο Βιθέντε Καλντερόν και νικήκηθε κατά κράτος από τον αργεντινό τεχνικό της Ατλέτικο Ντιέγκο Σιμεόνε. Ολα τα ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν είναι ίδια! Για να γίνει η υπέρβαση θα πρέπει ο Ολυμπιακός να παίρνει βαθμούς και σε εκτός έδρας παιχνίδια. Κάτι που δεν κατόρθωσε να κάνει κόντρα σε Μάλμε, Γιουβέντους, Ατλέτικο.