Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε το email του επενδυτή Τζόερκ Σπόνερ, εξέδωσε το απόγευμα της Πέμπτης την παρακάτω ανακοίνωση:

«Είναι πολιτική μας να μην σχολιάζουμε οποιαδήποτε προσωπική και ιδιωτική επικοινωνία των επενδυτών μας. Ο κ. Σπόνερ είναι αναλυτής και ένας από τους περίπου 300 επενδυτές που δουλεύουν για την Capital Group.

» Στην Capital όλοι οι επενδυτές έχουν την ευθύνη των αποφάσεων τους για το πού θα επενδύσουν, που βασίζονται στην ισχυρή τους πεποίθηση. Δεν υπάρχει καθολική άποψη για οποιαδήποτε εταιρεία, αγορά, περιοχή ή χώρα.

» Η Capital Group δεν έχει επίσημη θέση για την εσωτερική πολιτική κατάσταση της Ελλάδας ή οποιασδήποτε άλλης χώρας».

Το email που διέρρευσε στο Διαδίκτυο με την υπογραφή του επενδυτή του μεγάλου επενδυτικού ομίλου Capital Τζόερκ Σπόνερ είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο email αναφέρεται πως το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματος που παρουσιάστηκε στο Σίτι του Λονδίνου από τον Γιώργο Σταθάκη και τον Γιάννη Μηλιό, είναι «χειρότερο κι από κομμουνιστικό» και «θα φέρει το απόλυτο χάος».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης χαρακτήρισε το email «κατασκευασμένο από κυβερνητικούς και τραπεζικούς κύκλους».