Την υπόσχεση ότι οι ποδοσφαιριστές του θα κάνουν κατάθεση ψυχής στο γήπεδο «Θόδωρος Κολοκοτρώνης» την Πέμπτη, κυνηγώντας ως το τέλος τη νίκη που θα τους κρατήσει «ζωντανούς» στη μάχη της πρόκρισης, έδωσε ο Στάικος Βεργέτης.

«Είναι ένα σπουδαίο παιχνίδι για το σύλλογο μας από πολλές απόψεις. Και μόνο το γεγονός ότι ο Αστέρας λάμπει ακόμα στον ευρωπαϊκό ουρανό ενώ φτάνουν Χριστούγεννα μας δίνει μία μεγάλη ικανοποίηση, είναι ένα μεγάλο κατόρθωμα που άρχισε το καλοκαίρι και συνεχίζεται. Στον αγώνα αυτό θα καταβάλλουμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, όπως έχουμε κάνει σε κάθε παιχνίδι του Γιουρόπα Λιγκ. Θα προσπαθήσουμε να έχουμε όλα εκείνα τα στοιχεία που έχουν συγκροτήσει τη δομή του παιχνιδιού μας στο μέγιστο βαθμό. Τα παιδιά είναι αποφασισμένα γι’ αυτό το παιχνίδι», είπε οπ προπονητής του Αστέρα.

«Τα στοιχεία που πρέπει να έχει ο Αστέρας την Πέμπτη είναι αυτά που τον έφεραν μέχρι εδώ. Βασιζόμαστε στην αμυντική λειτουργία και τη συνοχή της ομάδας. Δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από αυτό, γιατί είναι ομάδες με καλύτερους παίκτες ποιοτικά, που μπορούν, να σε κάνουν να το πληρώσεις. Από εκεί κι έπειτα, είμαστε υποχρεωμένοι να κοιτάξουμε την επίθεσή μας, να σκοράρουμε. Θέλουμε τη νίκη, αφού μόνο αυτή μας κρατάει «ζωντανούς» στη διεκδίκηση της πρόκρισης. Αν καταφέρουμε να έχουμε μία καλή αμυντική λειτουργία και χρειαστεί κάτι πιο επιθετικό η ομάδα, θα την ενισχύσουμε προκειμένου να φτάσουμε σε αυτή την πολυπόθητη νίκη», είπε επίσης ο Βεργέτης.

Ο μέσος της ομάδας, Δημήτρης Κουρμπέλης επισήμανε: «Είναι ένα σημαντικό και ιστορικό παιχνίδι για τον Αστέρα. Θα τα δώσουμε όλα για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Σίγουρα το πάθος θα πρέπει να ξεχειλίζει από όλους τους παίκτες, η αποφασιστικότητα και να εκμεταλλευτούμε τις τελικές προσπάθειες που θα κάνουμε στην επίθεση. Αν έχουμε όλα αυτά τα στοιχεία, τότε η ομάδα θα πάει καλά, όπως πήγε στο παιχνίδι με την Παρτιζάν. Το παιχνίδι με την Μπεσίκτας δεν έχει καμία σχέση με τον πρώτο αγώνα στην Κωνσταντινούπολη. Το παιχνίδι εκεί τελείωσε, πήραμε ό,τι πήραμε και την Πέμπτη θα κυνηγήσουμε ό,τι καλύτερο για να πλησιάσει ακόμα πιο κοντά η ομάδα στην πρόκριση, μέσα από ένα πολύ δύσκολο όμιλο. Θέλουμε τους φίλους της ομάδας να έρθουν στο γήπεδο και να μας υποστηρίξουν, έτσι ώστε και αυτοί να είναι περήφανοι για μας και εμείς περήφανοι γι’ αυτούς».