«Ακόμη δεν γνωρίζουμε πότε θα επιστρέψει η τρόικα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου μετά τη δίωρη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

«Κάναμε ενδελεχή κουβέντα για όλα. Η διαπραγμάτευση προχωράει» τόνισε ο υπουργός, ενώ δήλωσε άγνοια σχετικά με το τελεσίγραφο της Κομισιόν στην Αθήνα να δημιουργήσει σε 48 ώρες τις συνθήκες που θα καταστήσουν την επιστροφή της τρόικας εφικτή.

Ο κ. Χαρδούβελης εξέφρασε δε την εκτίμηση ότι «θα προλάβουμε να ολοκληρώσουμε τις διαπραγματεύσεις μέσα στο χρονοδιάγραμμα».

Νωρίτερα πηγές του υπουργείου Οικονομικών τόνιζαν ότι οι επαφές με την τρόικα συνεχίζονται αλλά ότι «και η διαπραγμάτευση έχει τα όριά της».

Με την συνάντηση με τον Πρωθυπουργό να πραγματοποιείται μετά την έντονη κριτική που δέχθηκε ο κ. Χαρδούβελης από βουλευτές της συμπολίτευσης σχετικά με την εξαίρεση του ΕΝΦΙΑ από τη ρύθμιση των 100 δόσεων και όχι μόνο, ο κ. Χαρδούβελης ερωτήθηκε και για τη σχέση με το Μαξίμου και την κυβέρνηση, λέγοντας χαρακτηριστικά οτι ουδέποτε αισθάνθηκε ότι τον «άδειασαν».

Εν τω μεταξύ, ο Γκίκας Χαρδούβελης θα ενημερώσει την Τρίτη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια για την πορεία της οικονομίας και του θέματος των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

Οπως ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, «ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης θα γίνει δεκτός, την Τρίτη στις 18/11/2014, στις 2 μ.μ., από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια».