Για το φλέγον πολιτικό ζήτημα της προεδρικής εκλογής αλλά κυρίως για την αναστάτωση στον χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης – και ενώ στη Νομική σημειώνονταν από το πρωί εκτεταμένα επεισόδια – μίλησε την Πέμπη στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 ο ανεξάρτητος βουλευτής και συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος, ο οποίος μάλιστα δεν δίστασε να αποδώσει ευθύνες στον πρύτανη του ΕΚΠΑ Θεόδωρου Φορτσάκη, λέγοντας ότι «ο αυταρχισμός του» κλιμακώνει την ένταση.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους του ΒΗΜΑ FM 99,5 Νότη Παπαδόπουλο και Γιώργο Παπαχρήστο, ο Πέτρος Τατσόπουλος έκανε λόγο για «τέλεια καταιγίδα» στα πανεπιστήμια.

Είπε συγκεκριμένα: «Βλέπω τη συνταγή της τέλειας καταιγίδας. Με το στυλ Φορτσάκη έχω πρόβλημα, διότι τα πράγματα που είναι αυτονόητα, όπως ότι προστατεύουμε τα πανεπιστήμια, με ιδιωτική ασφάλεια το κάνουμε; Ο Πελεγρίνης είχε φέρει την ιδιωτική ασφάλεια – άλλο που δεν χρησιμοποιήθηκε. Αλλά όσο άλλα λέμε και άλλα κάνουμε, φυσικό είναι ο αυταρχισμός – εντός ή εκτός εισαγωγικών – του Φορτσάκη να χρησιμοποιηθεί για μία κλιμάκωση. Το βλέπω ως κλιμάκωση και γι’ αυτό μιλάω για τέλεια καταιγίδα. Θα έχουμε ένα τριήμερο, όπου οι σκιαμαχίες κάλλιστα μπορούν να μετατραπούν σε πραγματικές μάχες» προέβλεψε ο Π. Τατσόπουλος εν όψει και της επετείου του Πολυτεχνείου τη Δευτέρα.

«Ενα πρόβλημα που είναι η ασφάλεια των πανεπιστημίων, αυτή τη στιγμή μετατίθεται και κάνουμε συζήτηση για τον αυταρχισμό του Φορτσάκη. Εκεί φτάσαμε. Το στυλ του Φορτσάκη που βγαίνει και σηκώνει το χέρι του και όλα αυτά που έκανε τις προηγούμενες μέρες του πηγαίνει και φαίνεται να υλοποιεί τον αυταρχικό αέρα που φέρεται να έχει φέρει στο πανεπιστήμιο» προσέθεσε συνεχίζοντας την κριτική του για τον πρύτανη του Πανεπιστημιου της Αθήνας.

Κληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση μιας μαθήτριας Λυκείου στην εκπομπή «Ανατροπή» του Γιάννη Πρετεντέρη την περασμένη Δευτέρας περί ύπαρξης «χούντας» σήμερα στην Ελλάδα, ο Πέτρος Τατσόπουλος ήταν επίσης επικριτικός:

«Ζητάνε από τη χούντα να κάνει πρόωρες εκλογές, για να επισπευσθεί η πτώση της χούντας από τις εκλογές που θα κάνει αυτή! Μα, τα πιστεύουν πραγματικά αυτά; Θα περίμενα από νέα παιδιά να είναι λιγότερο γερασμένα στον τρόπο που σκέπτονται, διότι αυτό είναι συνθηματολογία 40 χρόνια πίσω…» είπε χαρακτηριστικά.

«Το… κισμέτ του ΣΥΡΙΖΑ»

Σε άλλο σημείο της ραδιοφωνικής του συνέντευξης στον ΒΗΜΑ FM 99,5 ο Πέτρος Τατσόπουλος μίλησε για την προεδρική εκλογή και στάθηκε στις ισορροπίες των αριθμών.

«Πόσους βουλευτές χρειάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ για να φτάσει τους 121; Πενήντα. Εχει 71. Η συγκυβέρνηση πόσους χρειάζεται; Είκοσι πέντε. Η κάθε πλευρά έχει αναπτύξει τη δική της μυθολογία και λασπολογία για να φτάσει σ’ αυτό το αποτέλεσμα. Και οι μεν και οι δε λένε ο ένας τον άλλο πουλημένο, αλλά δεν θα παίξω εγώ αυτό το παιχνίδι, ούτε με τον έναν ούτε με τον άλλον.

» Μήνες πίσω, όταν συζήταγα με τον Θεοδωράκη, έχω πει από το πρώτο τους συνέδριο, από το Μάιο, ότι η δική μου περίπτωση είναι ιδιόμορφη, διότι είμαι ο μοναδικός ανεξάρτητος βουλευτής που προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν μπορώ να παίξω σε ένα παιχνίδι μυθολογίας και νέας αποστασίας ότι ξαφνικά ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπαιρνε την εξουσία, διότι το λέει το κισμέτ του και θα αλλάξει την Ελλάδα, τον πλανήτη και τον γαλαξία, εμποδίζεται από ένα τσουτσέκι. Δεν θα παίξω σ’ αυτό το παιχνίδι.

» Να αλλάξουμε το Σύνταγμα και να μην έχουμε τη δυνατότητα να προκαλέσει κάποιος εκλογές αν δεν ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Για συνταγματική αναθεώρηση δεν μιλάμε; Είναι άλλο πολίτευμα και δεν θέλει συνταγματική αναθεώρηση, αλλά συντακτική συνέλευση, γιατί θα πάμε σε προεδρική δημοκρατία (δηλαδή να εκλέγεται απευθείας ο ΠτΔ από το λαό)». σημείωσε ο Πέτρος Τατσόπουλος.