Ο ΠΑΟΚ παραμένει η ομάδα με την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, έχοντας πετύχει 22 γκολ σε 9 παιχνίδια. Συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις όπου μετέχει –πρωτάθλημα, Κύπελλο και Γιουρόπα Λιγκ –έχει πετύχει 35 γκολ. Από αυτά όμως μόνον τα έξι έχουν επιτευχθεί από στημένες φάσεις και το γεγονός αυτό έχει δύο αναγνώσεις. Η μία είναι ότι όταν σκοράρεις με διαφορετικούς τρόπους πέραν των στημένων, παρουσιάζεις σαφώς πιο θεαματικό ποδόσφαιρο και η δεύτερη ότι όταν δεν μπορείς να σκοράρεις από στημένες φάσεις υπάρχει σημαντικό πρόβλημα, δεδομένου ότι στατιστικά τα γκολ που πετυχαίνουν οι ομάδες πλέον από στημένες φάσεις ξεπερνούν το 50% των συνολικών.

Πέρυσι, στις αρχές Νοεμβρίου, μετά την ολοκλήρωση της 10ης αγωνιστικής, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα της παρουσίαζε με υπερηφάνεια τα ποσοστά της ομάδας στις στημένες φάσεις. «Η ομάδα είναι κίνδυνος-θάνατος με την μπάλα στημένη στο έδαφος, κάτι που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ έχει πετύχει το 60% των τερμάτων του στη Superleague από στημένες φάσεις. Συγκεκριμένα, τα 12 από τα 20 γκολ προήλθαν στο πρωτάθλημα είτε από φάουλ, είτε από κόρνερ, είτε από πέναλτι…» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη 10η πάλι αγωνιστική του φετινού πρωταθλήματος (με ένα παιχνίδι λιγότερο αφού η 6η αγωνιστική έχει αναβληθεί) ο ΠΑΟΚ έχει πετύχει 22 γκολ, όμως τα 5 γκολ από στημένες φάσεις αποτελούν μόλις το 22,7% του συνόλου. Αν υπολογίσουμε όλα τα γκολ που έχει πετύχει ο Δικέφαλος σε όλες τις διοργανώσεις όπου έχει πάρει μέρος σε Ελλάδα και Ευρώπη (35), τα 6 γκολ που έχει πετύχει από στημένες φάσεις αποτελούν μόνον το 17,1% του συνόλου. Συγκεκριμένα, έχει πετύχει μόνον ένα γκολ από κεφαλιά του Αθανασιάδη στο 39′ του αγώνα Πλατανιάς – ΠΑΟΚ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ρατς και ένα δεύτερο στον αγώνα με την Ντιναμό Μινσκ, μόνο που τότε ο Ρατς εκτέλεσε το κόρνερ και ο Νίκολιτς πέτυχε αυτογκόλ προ του Τζιόλη που θα επιχειρούσε την κεφαλιά προς την εστία των Λευκορώσων. Με εκτέλεση φάουλ έχουν σημειωθεί δύο γκολ, στο 64′ του αγώνα ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός με τον Περέιρα και στο 43′ του αγώνα ΠΑΟΚ – ΟΦΗ με τον Ρατς. Δύο γκολ έχει πετύχει με πέναλτι, τα οποία εκτέλεσε ο Μακ, στο 80′ του αγώνα με αντίπαλο τη Νίκη Βόλου και στο 35′ του αγώνα με τον Παναιτωλικό.

ΡΑΤΣ. Στο μεταξύ, ο Ράσβαν Ρατς σαρώνει τις διακρίσεις στην ομάδα του ΠΑΟΚ. Μετά τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο αναδείχθηκε MVP του Δικεφάλου και για τον μήνα Οκτώβριο, μετά το τέλος της διαδικτυακής ψηφοφορίας που διενήργησε η επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΟΚ.