Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός, διαβίβασε την Τρίτη στην Εισαγγελέα κατά της διαφθοράς, Ελένη Ράικου, το πόρισμα της γενικής διεύθυνσης οικονομικών υπηρεσιών της ΓΓΑ για το«Εθνικό Κέντρο Νεότητας Αγίου Κοσμά»

Σε αυτό, καταγράφεταιδιαφορά ανάμεσα στα ταμειακά διαθέσιμα και στους τραπεζικούς λογαριασμούς λογαριασμούς. Συγκεκριμένα. ενώ από τα χειρόγραφα βιβλία του λογιστηρίου του ΕΑΚΝ προκύπτει οτι θα έπρεπε να υπάρχουν ταμειακά διαθέσιμα, αυτά δεν φαίνεται να αποτυπώνονται στους αντίστοιχους τραπεζικούς λογαριασμούς που διατηρεί το ΕΑΚΝ.

Αυτό αναφέρεται στο αρχικό πόρισμα της γενικής διεύθυνσης οικονομικών υπηρεσιών της ΓΓΑ, που προέκυψε από τον διαχειριστικό έλεγχο που έγινε την περασμένη Παρασκευή, ύστερα από εντολή του Γιάννη Ανδριανού. Το Σάββατο έγινε έλεγχος και από τον ΣΔΟΕ. Ετσι, θαακολουθήσουν τα πορίσματα του ΣΔΟΕ Κκαι εισαγγελίας.

«Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός διαβίβασε σήμερα στην Εισαγγελέα κατά της διαφθοράς κα Ελένη Ράικου, καθώς και στην Ειδική Διεύθυνση Ελέγχου Εθνικών και Κοινοτικών Δαπανών και Καταπολέμησης Απάτης και Διαφθοράς του Υπουργείου Οικονομικών, την έκθεση διαπιστώσεων του εκτάκτου ελέγχου που διενεργήθηκε ύστερα από σχετική κατεπείγουσα εντολή του Υφυπουργού από κλιμάκιο της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στο Νομικό Πρόσωπο «Εθνικό Κέντρο Νεότητας Αγίου Κοσμά», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΓΓΑ.