Ο Μπομπ Ντίλαν ήθελε να ηχογραφήσει ένα άλμπουμ με τους Beatles και τους Rolling Stones, σύμφωνα με το θρυλικό μουσικό παραγωγό Γκλιν Τζoνς, ο οποίος λέει ότι ο τραγουδιστής τού είχε ζητήσει να επικοινωνήσει με τις συγκεκριμένες μπάντες για μια πιθανή συνεργασία το 1969.

«Τα είχα σκεφτεί όλα», εξηγεί ο Τζoνς, «θα πέρναμε το καλύτερο υλικό από τον Μικ και τον Κιθ, τον Πολ και τον Τζον και στη συνέχεια θα επιλέγαμε τα καλύτερα «μιξαρισμένα» κομμάτια και από τα δύο συγκροτήματα».

Η ιδέα ήταν του Μπομπ Ντίλαν , τον οποίο ο Τζoνς συνάντησε στο αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης, αναφέρει το περιοδικό «Rolling Stone». Στο δημοσίευμα του έγκριτου περιοδικού ο τραγουδιστής-τραγουδοποιός εξήγησε ότι θαύμαζε το έργο του Τζονς για τα άλμπουμ των Stones, «Beggars Banquet» και «Let It Bleed», ενώ ρωτήθηκε και για τις πρόσφατες συναντήσεις με μέλη των Beatles.

Ο Γκλιν Τζονς αναφέρει, ότι «ο Μπομπ είχε αυτή την ιδέα για να κάνει ένα δίσκο με τους Beatles και τους Stones και με ρώτησε αν θα ενδιέφερε τα δύο συγκροτήματα».

«Κάποιοι από τους πιθανούς συμμετέχοντες φάνηκε να αγαπούν την ιδέα. Ο Κιθ Ρίτσαρντς και ο Τζορτζ Χάρισον σκέφτηκαν ότι ήταν φανταστικό. Αλλά αυτό ήταν αναμενόμενο αφού και οι δύο ήταν μεγάλοι θαυμαστές του Ντίλαν», εξηγεί ο Τζονς.

«Ο Ρίνγκο (Σταρ), ο Τσάρλι (Ουότς) και ο Μπιλ (Γουάιμαν) ήταν επίσης θετικοί στην ιδέα εφ’ όσον όλοι οι άλλοι έδειχναν ενδιαφέρον. Το πρόβλημα ήταν η γνώμη των τριών «μεγάλων». Ο Τζον (Λένον) δεν είπε ξεκάθαρα το «όχι» αλλά δεν τον πολυενδιέφερε. Ο Πολ (ΜαΚκάρτνεϊ) και ο Μικ (Τζάκερ) ήταν απόλυτα αρνητικοί», περιγράφει ο Τζονς.

Πριν από πέντε χρόνια ήταν ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ που πρότεινε στον Μπομπ Ντίλαν μια συνεργασία. Ο Ντίλαν ανταποκρίθηκε ερμηνεύοντας το «Things We Said Today» για το επετειακό άλμπουμ του ΜακΚάρτνεϊ «The Art of McCartney».