Ο ΠΑΟΚ απέδειξε χθες μέσα στο Αρτέμιο Φράνκι ότι έχει ψυχή και ο Αγγελος Αναστασιάδης επιβεβαίωσε ότι έχει αυξημένη προπονητική αντίληψη, διατηρεί τη μοναδική ικανότητα να παίρνει το 110% των δυνατοτήτων του κάθε ποδοσφαιριστή και το ταλέντο να παρουσιάζει ένα πολύ καλό σύνολο ακόμα και όταν λείπουν βασικοί παίκτες (Μακ, Ρατς, Κάτσε, Σκόνδρας).

Η αποδεκατισμένη ομάδα του Δικεφάλου χθες στην Φλωρεντία πήρε ισοπαλία από τη Φιορεντίνα 1-1, έσπασε το σερί νικών της ιταλικής ομάδας σε επτά συνεχόμενα παιχνίδια στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, είναι η πρώτη ομάδα που παραβιάζει την εστία του Ταταρουσάνου στη φάση των ομίλων ενώ πλέον κρατάει στα χέρια της την υπόθεση πρόκριση στις 32 του θεσμού. Η Γκινγκάμπ νίκησε με 2-0 την Ντιναμό Μινσκ, συνεπώς ο ΠΑΟΚ με νίκες στα δύο τελευταία παιχνίδια προκρίνεται στην επόμενη φάση.

Η χθεσινή βραδιά μόνο εύκολη δεν ήταν για τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ. Ο Γλύκος χρειάστηκε να πιάσει για μια ακόμη φορά εκπληκτική απόδοση απέναντι σε μεγάλους επιθετικούς όπως ο Μάριο Γκόμεζ, ο οποίος θα πρέπει τις επόμενες ημέρες να βλέπει τον έλληνα τερματοφύλακα στον ύπνο του. Η είσοδος του Μαντούρο στο δεύτερο ημίχρονο έφερε ισορροπία στο κέντρο του ΠΑΟΚ, ενώ η είσοδος του Μάρτενς στη θέση του Σαλπιγγίδη στο 71′ φρεσκάρισε την επίθεση. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο η απόδοση των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ ήταν ηρωική απέναντι σε σαφώς καλύτερους αντιπάλους. Απέναντι σε αυτό όμως που έβγαζαν οι ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου στον αγωνιστικό χώρο ο Βιτσέντζο Μοντέλα δεν είχε να αντιπαραθέσει τίποτε. Γέμισε μεν την επίθεσή του με τους Μαρίν, Βαλέρο και Μπαμπακάρ, όμως για να φτάσει στο γκολ χρειάστηκε μια στημένη φάση.

Το 1-0 έγινε από τον Μάρτενς στο 82′ ύστερα από σέντρα του Γκολάσα και μεταβίβαση του Αθανασιάδη. Στο 55′ ο Αθανασιάδης είχε στείλει και πάλι την μπάλα στα δίχτυα του Ταταρουσάνου, όμως το γκολ είχε ακυρωθεί λανθασμένα ως οφσάιντ. Η ισοφάριση για τη Φιορεντίνα ήρθε στο 88′ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πασκουάλ.

Φιορεντίνα: Ταταρουσάνου, Γκονζάλο Ροντρίγκεζ, Μπασάντα, Τόμοβιτς (86′ Μπαμπακάρ), Πασκουάλ, Βάργκας (70′ Βαλέρο), Πιζάρο, Κουαδράδο, Κούρτιτς, Λατσάρι, (58′ Μαρίν), Γκόμεζ.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Σπυρόπουλος (90′ Τζαβέλλας), Βίτορ, Κατσικάς, Τζιόλης, Τζανδάρης, Γκολάσα, Περέιρα (46′ Μαντούρο), Σαλπιγγίδης (71′ Μάρτενς), Αθανασιάδης.