Ο ΠΑΟΚ, κατάφερε να πάρει ισοπαλία 1-1 στο «Αρτέμιο Φράνκι» από την Φιορεντίνα και να σπάσει το σερί επτά συνεχόμενων εντός έδρας νικών που είχε η Ιταλική ομάδα σε αναμετρήσεις στην φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

Με την ισοπαλία αυτή η ομάδα του Δικεφάλου, κρατά την τύχη της στα χέρια της στα δύο τελευταία παιχνίδια που της απομένουν στην φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ τώρα η Φιορεντίνα είναι υποχρεωμένη να τα δώσει όλα στο παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής με αντίπαλο την Γκινγκάμπ στην Γαλλία, προκειμένου να σφραγίζει την πρόκριση της στην επόμενη φάση του θεσμού, κάτι που δεν κατάφερε να κάνει χθες εναντίον του Δικεφάλου.

Στο πρώτο ημίχρονο η άμυνα του ΠΑΟΚ πέρασε δύσκολες στιγμές. Ο Γλύκος στο 28’ και στο 30’ έδειξε την κλάση του, σώζοντας την εστία του στην πρώτη φάση από προσπάθεια του Βάργκας και στην δεύτερη από κεφαλιά ψαράκι του Γκόμεζ. Στο 25’ ο Γκόμεζ μόνος του μπροστά στην εστία το ΠΑΟΚ σημάδεψε άουτ, στο 41’ ο Πασκουάλ με προβολή έστειλε την μπάλε έξω από τα δοκάρια του ΠΑΟΚ ενώ στο 44’ ο Κουαδράδο από ιδανική θέση, επέλεξε την πάσα στον Γκόμεζ αντί του σουτ και η μπάλα κατέληξε άουτ. Η άμυνα του Δικεφάλου πελαγοδρομούσε απέναντι σε φανερά καλύτερους αντιπάλους, ενώ η επίθεση δεν υπήρχε. Η πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα πάντως, χάθηκε από τον Περέιρα που βγήκε μόνος του μπροστά στον Ταταρουσάνου αλλα αστόχησε στο 13’.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε το παιχνίδι, ο Άγγελος Αναστασιάδης με την αλλαγή του Μαντούρο βελτίωσε το κέντρο ενώ με την είσοδο του Μάρτενς στο 71’ η ομάδα της Θεσσαλονίκης έγινε πιο απειλητική. Ήδη στο 55’ ο Αθανασιάδης είχε σκοράρει όμως το γκολ του είχε ακυρωθεί λανθασμένα ως οφ σαιτ. Στο 73’ ο Αθανασιάδης είχε σουτ άουτ μετά από πάσα του Μάρτενς. Στο 82’ ο Γκολάσα με μια ηρωική προσπάθεια έβγαλε την σέντρα από δεξιά, ο Αθανασιάδης είδε τον Μάρτενς μόνο του, τον τροφοδότησε και ο Βέγλος έκανε το 0-1. Στο 84’ ο Γλύκος, έκανε μια ακόμη μεγάλη απόκρουση σε τετ-α-τετ του Γκόμεζ, ενώ στο 88’ με μια απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ ο Πασκουάλ έκανε το τελικό 1-1.

Φιορεντίνα: Ταταρουσάνου, Γκονζάλο Ροντρίγκεζ, Μπασάντα, Τόμοβιτς (86’ Μπαμπακάρ), Πασκουάλ, Βάργκας (70’ Βαλέρο), Πιζάρο, Κουαδράδο, Κούρτιτς, Λατσάρι, (58’ Μαρίν), Γκόμεζ.

ΠΑΟΚ: Γλύκος,Κίτσιου, Σπυρόπουλος (90’ Τζαβέλλας), Βίτορ, Κατσικάς, Τζιόλης, Τζανδάρης, Γκολάσα, Περέιρα (46’ Μαντούρο),Σαλπιγγίδης (71’ Μάρτενς), Αθανασιάδης.

Στο άλλο ματς του ομίλου, Γκινγκάμπ-Ντυναμό Μινσκ 2-0. Βαθμολογία: Φιορεντίνα 10, Γκινγκάμπ 7, ΠΑΟΚ 4, Ντυναμό Μινσκ 1.