Πνίγηκε η Ρώμη εξαιτίας της σφοδρότατης, συνεχιζόμενης βροχόπτωσης ενώ η κακοκαιρία πλήττει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Η πρωτεύουσα βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού ενώ οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας έχουν εκδώσει προειδοποιήσεις για αρκετές περιφέρειες από τα βορειοανατολικά μέχρι τη Σικελία.

Εξαιτίας των συνεχών βροχοπτώσεων, το πρωί πλημμύρισαν και έκλεισαν τρεις σταθμοί του μετρό της Ρώμης, όπου τα σχολεία, τα πανεπιστήμια και οι αρχαιολογικοί χώροι παρέμειναν κλειστοί. 

Πέντε αεροσκάφη δεν μπόρεσαν να προσγειωθούν εξαιτίας της βροχής και των ισχυρών ανέμων στο αεροδρόμιο Τσαμπίνο της Ρώμης. Η προσγείωση πραγματοποιήθηκε τελικά στον έτερο και μεγαλύτερο αερολιμένα της Ρώμης, τον Φιουμιτσίνο. 

Αεροπλάνο που εκτελούσε πτήση από την Ανκόνα προς τη Ρώμη χτυπήθηκε από κεραυνό καθώς ξεκινούσε την προσγείωση στο Φιουμιτσίνο. Κανείς από τους 51 επιβαίνοντες δεν τραυματίστηκε και η κατάσταση στο αεροδρόμιο είναι ομαλή.

Στο μεταξύ, στην Καράρα της Τοσκάνης, όπου η  χθεσινή νεροποντή προκάλεσε τεράστιες ζημιές σε σπίτια και εμπορικές επιχειρήσεις, οι κάτοικοι ζητούν να μάθουν  από τις αρχές,  πώς κατέρρευσαν τα φράγματα του ποταμού Καριόνε: τα  έργα για την ενίσχυσή τους με μπετόν αρμέ, ολοκληρώθηκαν εξάλλου πριν από μόλις δυο χρόνια. 

Σύμφωνα με δηλώσεις κατοίκων της πόλης,  οι οποίοι αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, το καλοκαίρι είχαν καταγγείλει  στην περιφέρεια της Τοσκάνης σημαντικές κακοτεχνίες στην εκτέλεση των έργων αυτών αλλά δεν τους δόθηκε ποτέ απάντηση ούτε υπήρξε αντίδραση από τις αρχές.

Το κύμα κακοκαιρίας πλήττει επίσης τις νότιες περιφέρειες της Καλαβρίας και της Σικελίας. Στην Κατάνη, δεύτερη μεγαλύτερη σικελική πόλη βάσει του αριθμού των κατοίκων, τα σχολεία παρέμειναν  κλειστά, ενώ στο Καταντζάρο της Καλαβρίας οι μαθητές θα επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες από την Δευτέρα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από