Απόψε στις 22.05, στο Αρτέμιο Φράνκι, ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τη Φιορεντίνα για την 4η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ με τα άκρα του ψαλιδισμένα, αφού οι Ρατς, Μακ και Σκόνδρας παρέμειναν στη Θεσσαλονίκη λόγω τραυματισμών. Ο Κάτσε ακολούθησε την αποστολή στην Ιταλία, όμως θα αποτελέσει ρίσκο η χρησιμοποίησή του και ο Αγγελος Αναστασιάδης είναι υποχρεωμένος να βρει λύση σε μια πολύ δύσκολη εξίσωση όσον αφορά τη σημερινή ενδεκάδα, μεταβλητή της οποίας είναι μοιραία και το παιχνίδι της ερχόμενης Κυριακής με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα. Το πρώτο δηλαδή εγχώριο ντέρμπι της φετινής περιόδου για τον Δικέφαλο, το αποτέλεσμα του οποίου ή θα επιβεβαιώσει την κυριαρχία του ΠΑΟΚ και τη δυνατότητά του να κυνηγήσει τον τίτλο ή θα κλονίσει την αίσθηση που έχει δημιουργήσει μέχρι τώρα η ομάδα της Θεσσαλονίκης, ότι θα μπορέσει δηλαδή φέτος να διεκδικήσει τον τίτλο από τον Ολυμπιακό.

Μπορεί ο Αγγελος Αναστασιάδης να υποστήριξε χθες ότι «δεν ξέρω αν θα ζω μεθαύριο. Αύριο έχουμε το παιχνίδι με τη Φιορεντίνα και σκέφτομαι μόνον αυτό», με δεδομένο όμως το παιχνίδι της ερχόμενης Κυριακής είναι υποχρεωμένος να αποφύγει το ρίσκο που ενδέχεται να του στερήσει σημαντικές μονάδες στο παιχνίδι εναντίον του Παναθηναϊκού. Αυτό προκύπτει και από τη διαπίστωση που έκανε ο ίδιος χθες, όσον αφορά τους παίκτες που έχει στη διάθεσή του, επισημαίνοντας: «Θα μπορούσαμε να πετύχουμε περισσότερα αν είχαμε όλο το ρόστερ στη διάθεσή μας. Χάνουμε παιδιά που θα μπορούσαμε να έχουμε χρησιμοποιήσει περισσότερο και να έχουν βοηθήσει και τον εαυτό τους και την ομάδα».

– Για την αριστερή πλευρά της ομάδας, οι εναλλακτικές λύσεις που φαίνεται να επιλέγει ο Αγγελος Αναστασιάδης είναι οι Σπυρόπουλος και Μάρτενς, ενώ για τα δεξιά της άμυνας υπάρχει ο Κίτσιου, ο οποίος ούτως ή άλλως καλύπτει το κενό του Σκόνδρα το τελευταίο διάστημα.