Μείωση των καταλήψεων στα σχολεία δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας.

Οπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου, οι καταλήψεις την Πέμπτη σε όλη τη χώρα ήταν 253.

«Εμείς σε ό,τι αφορά τις μαθητικές κινητοποιήσεις στεκόμαστε μακριά. Είμαστε ουδέτεροι. Είναι ζήτημα της μαθητικής κοινότητας να πάρει τις αποφάσεις της και αυτό πρέπει όλοι να το καταλάβουμε» δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, απαντώντας στις επικρίσεις που δέχτηκε από τον αρμόδιο τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ Τάσο Κουράκη, ο οποίος έκανε λόγο για ατόπημα του υπουργού σε ό,τι αφορά αυτά που είπε για τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ Θέμη Κοτσιφάκη.

Ο κ. Λοβέρδος επανέλαβε ότι ήταν άστοχη η δήλωση του κ. Κοτσιφάκη, πως οι καταλήψεις βοηθούν και πρόσθεσε ότι «θα πρέπει να δείχνουμε όλοι αυτοσυγκράτηση, κάτι που δεν έδειξε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ».

Στο μεταξύ, «ανέβηκε» ξανά η σελίδα στο Facebook μέσω της οποίας οργανώθηκαν οι κινητοποιήσεις των μαθητών.

Η σελίδα είχε «κατέβει» την Τετάρτη, με αφορμή το αίτημα του υπουργείου Παιδείας να ερευνηθεί από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ποιοι τη διαχειρίζονται.

Ο υπουργός Παιδείας απέρριψε τα όσα του καταλογίστηκαν σχετικά με εντολή που έδωσε για εισαγγελική παρέμβαση προκειμένου να εντοπιστεί ποιος κρύβεται πίσω από τη σελίδα. «Δεν έχουμε καμία διωκτική διάθεση. Καμία ανάμειξη δεν είχαμε ούτε καλέσαμε τον εισαγγελέα. Οι μαθητές δεν έχουν ανάγκη ούτε εμάς ούτε εσάς» δήλωσε ο κ. Λοβέρδος και πρόσθεσε:

«Αν αυτοί που διακινούν την πληροφορία για τις καταλήψεις είναι μαθητές με γεια τους και χαρά τους. Αν είναι στην ηλικία μου θέλω να το μάθω. Αν είναι μεγαλύτερος γιατί να μην το ξέρουμε; Εμείς σταθήκαμε έξω από κάθε σκέψη για εισαγγελείς».

Ο κ. Λοβέρδος ανέφερε ότι το μόνο που έκανε ο ίδιος ήταν να ζητήσει από τον επικεφαλής της Δίωξης του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλη Σφακιανάκη, στο μέτρο που αυτό επιτρέπεται από τον νόμο και τα προσωπικά δεδομένα, όπως είπε, να διαπιστωθεί η ταυτότητα του κατόχου του συγκεκριμένου ιστότοπου.