Στις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία αναφέρθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN και συγκεκριμένα στην εκπομπή του Richard Quest (Quest Means Business).

«Η Ελλάδα πέρασε σε νέο επίπεδο. Το 2014, για πρώτη φορά, έχουμε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, ύστερα από πολλά χρόνια ύφεσης και θυσιών του ελληνικού λαού. Ο Πρωθυπουργός, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ο υπουργός Οικονομικών συμφωνούν ότι η Ελλάδα είναι πλέον έτοιμη να βρει τα χρήματα που χρειάζεται από τις αγορές», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μανιάτης και πρόσθεσε:

«Η συζήτηση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους εταίρους μας έχει ξεκινήσει και θα υπάρξουν απτά αποτελέσματα, διότι σήμερα έχουμε να παρουσιάσουμε ολοκληρωμένες μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές.

»Ο ιδιωτικός τομέας και οι τράπεζες αλλάζουν, γιατί σταδιακά αλλάζει και η αξιοπιστία της Ελλάδας, κάτι που καταλαβαίνουν τόσο οι αγορές, όσο και οι Έλληνες πολίτες που έχουν υποφέρει τα τελευταία έξι χρόνια.

Οι θυσίες αυτές πιάνουν τόπο. Η Ελλάδα, για πρώτη φορά, μέσα στο 2014 θα έχει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, στο 0,6%. Και το 2015 θα έχει 2,9%. Αυτά είναι πράγματι καλά νέα, μετά από έξι χρόνια θυσιών», ανέφερε ο κ. Μανιάτης .

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από