To νεοφερμένο και στην ελληνική αγορά Nissan Pulsar, κατέκτησε τα πέντε αστέρια στο Euro NCAP. Το οικογενειακό μοντέλο κατάφερε να περάσει με επιτυχία τα κρας – τεστ των αυστηρών δοκιμών του EuroNCAP. Το νέο μοντέλο μετά τις δοκιμές έδειξε καλή προστασία των επιβατών έναντι τραυματισμών, με εξίσου καλή βαθμολογία για τα γόνατα και τα μηριαία οστά των επιβαινόντων. Στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το EuroNCAP φαίνεται ότι το Pulsar διατηρεί άθικτη την καμπίνα των επιβατών μετά την μετωπική σύγκρουση με σταθερό εμπόδιο.

Επίσης, το νέο Pulsar πέρασε με επιτυχία στις δοκιμές των παιδιών, ως επιβατών. Με βάση τις μετρήσεις από τα ανδρείκελα των παιδιών που χρησιμοποιούνται στις προσκρούσεις, το Pulsar πέτυχε τη μέγιστη βαθμολογία, όσον αφορά την προστασία βρέφους 18 μηνών. Επίσης, πέτυχε τη μέγιστη βαθμολογία για την προστασία που παρέχεται σε περίπτωση πρόσκρουσης με πεζούς.

Τo PULSAR, διατίθεται ήδη στην ελληνική αγορά με τιμή από 14.990 ευρώ. Οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να το επιλέξουν ανάμεσα από δύο κινητήρες Turbo. Συγκεκριμένα, ο 1,2 λίτρων DIG-T κινητήρας βενζίνης, αποδίδει 115P ίππους , ενώ το μοτέρ πετρελαίου των 1,5 λίτρων dCi παράγει 110 ίππους και 260Nm ροπής. Το νέο Pulsar διατίθεται σε τρεις εκδόσεις εξοπλισμού, τις Energy, Acenta και Techna αντίστοιχα, που θα καλύψουν τις ανάγκες ακόμα και των πλέον απαιτητικών αγοραστών.