Ως τον σημαντικότερο αγώνα στην Ιστορία του Αστέρα Τρίπολης, χαρακτήρισε ο Στάικος Βεργέτης την αναμέτρηση με την Τότεναμ για την 4η ημέρα του Europa League.

Ο τεχνικός των Αρκάδων δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου: «Το ματς στην Αγγλία μάς έδωσε ένα μάθημα, το οποίο οφείλουμε να διαχειριστούμε και να παρουσιαστούμε πιο ανταγωνιστικοί. Έχουμε αναλύσει τα σημεία του αγώνα στο Λονδίνο και ελπίζουμε ότι η ομάδα θα μπορέσει να μικρύνει την ψαλίδα από αυτόν το μεγάλο αντίπαλο.

»Αντιμετωπίζουμε το παιχνίδι με μεγάλη ευθύνη, απέναντι σε έναν αντίπαλο πολύ δυνατό που προέρχεται από ένα πρωτάθλημα πιο γρήγορο από το δικό μας. Θα προσπαθήσουμε να αμυνθούμε σωστά και να απειλήσουμε στην επίθεση.

»Είναι το σπουδαιότερο ματς της Ιστορίας μας, γιατί η Τότεναμ είναι το μεγαλύτερο όνομα που έχει έρθει στην Τρίπολη. Ο Αστέρας είναι στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο τα τελευταία δέκα χρόνια, έχει κάνει άλματα. Ένα μεγάλο βήμα για εμάς είναι και το παιχνίδι με την Τότεναμ.

»Νιώθω συγκίνηση που αποτελώ κι εγώ συντελεστή της ανοδικής πορείας του Αστέρα. Και μια ηθική ικανοποίηση που μου ανετέθη αυτό το πόστο του πρώτου προπονητή και με εμένα σε αυτό το πόστο η ομάδα συνεχίζει να σκαρφαλώνει».

Επίσης για τις απουσίες των «Πετεινών» τόνισε: «Έχουμε δει πολλές διαφορετικές 11άδες από την Τότεναμ. Αλλά έχει τη δομή παιχνιδιού ώστε να μένει ανεπηρέαστη, όπως πρέπει να κάνει μία μεγάλη ομάδα. Ο τερματοφύλακας είναι σημαντική απώλεια, γιατί είναι πολύ καλός».

Τους παίκτες του Αστέρα εκπροσώπησε ο Φερνάντο Ουσέρο, ο οποίος δήλωσε: «Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, αλλά και πάρα πολύ δύσκολο, αν και γίνεται στο σπίτι μας. Η Τότεναμ είναι πολύ σπουδαίος αντίπαλος, αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε για τους τρεις βαθμούς. Πράγματι αυτός ο αγώνας είναι ο πιο σημαντικός στην ιστορία του συλλόγου. Αλλά εμείς θέλουμε βαθμούς. Η ψυχή και το πάθος θα είναι σημαντικά στοιχεία για τον αγώνα».