Αισιόδοξος ότι ο Παναθηναϊκός έχει πολλές πιθανότητες να πάρει τη νίκη επί της Αϊντχόφεν στον αγώνα της Πέμπτης στη Λεωφόρο εξέφρασε, ο τεχνικός της ομάδας, Γιάννης Αναστασίου.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Έλληνα τεχνικού:

-Είναι ματς υπομονής το αυριανό παιχνίδι;

«Για να νικήσεις πάντα θέλεις υπομονή και ωριμότητα. Παίζαμε κόντρα σε μία πολύ καλή ομάδα και αν τους δώσεις χώρο θα σε τιμωρήσουν. Θέλει υπομονή. Στην έδρα μας πάντα σκοράρουμε ένα γκολ και θα είναι σημαντικό να διατηρήσουμε αυτή την παράδοση. Είναι ένα ματς win or die (σ.σ. ή κερδίζεις ή αποκλείεσαι), καθώς αν χάσουμε τελειώνουν οι ελπίδες».

-Να περιμένουμε ίδια τακτική με το παιχνίδι στην Ολλανδία;

«Είναι άλλο παιχνίδι, παίζουν διαφορετικά εκτός έδρας. Δίνουν και χώρο στον αντίπαλο. Προτεραιότητα θα είναι να μπούμε δυνατά, να έχουμε το πάνω χέρι και να έχουμε κατοχή της μπάλας. Είναι ένα εντός έδρας ματς και σίγουρα η νίκη είναι σημαντική αν θέλουμε να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο. Εμείς θα είμαστε έτοιμοι για ότι χρειαστεί».

-Ο Μπεργκ θα ξεκινήσει;

«Δεν θα ήθελα να το πω. Δεν μου αρέσει να το κάνω αυτό. Το σημαντικό είναι πως επανήλθε. Είχαμε ένα πλάνο και τώρα είναι θέμα διαχείρισης και θέμα τακτικής. Το σημαντικό είναι πως όλα τα παιδιά είναι fit. Αύριο θα δείτε στο γήπεδο ποιος θα ξεκινήσει».

-Τι γίνεται με τον Σίλντενφελντ;

«Εγώ ξέρω πως έχω 23 παίκτες και όλοι είναι διαθέσιμοι. Θα δείξει αύριο τι θα γίνει με τον Σίλντενφελντ».

-Η νίκη πόσο θα βοηθήσει ψυχολογικά;

«Κάθε νίκη στην Ευρώπη σου δίνει μεγάλη ώθηση. Η ομάδα έδειξε στο πρώτο ματς της Ολλανδίας ότι ανακάμπτει. Ο στόχος είναι να αποκτάμε εμπειρίες. Είμαστε νέα ομάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Μαθαίνουμε και βελτιωνόμαστε. Να παραμείνουμε στο ίδιο πνεύμα. Με εξαίρεση ένα ματς ήμασταν πολύ ανταγωνιστικοί. Είναι πολύ σημαντικό για το πρεστίζ μας και τις εμπειρίες των παικτών. Πάντα σκέφτομαι την νίκη. Δείξαμε στην Ολλανδία πως δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Φαινόταν κάποιες στιγμές πως η PSV είχε την ταχύτητα αλλά σε κάποιες άλλες πως εμείς ήμασταν πιο ομάδα μέσα στο γήπεδο. Πιστεύω ότι μπορούμε να νικήσουμε».

-Είδαμε τον Πράνιτς σε έναν νέο ρόλο…

«Είναι πολύ έμπειρος και ξέρει τι πρέπει να κάνει, είτε έχοντας το βάρος ανασταλτικά είτε δημιουργικά. Είναι ουσιαστικός και αυτό είναι που μετράει. Έχουμε πολλούς παίκτες στην μεσαία γραμμή, όλοι έχουν την κατανόηση για το τι πρέπει να κάνουν ανάλογα την τακτική».

-Ποιο ματς είναι πιο σημαντικό; Με την Αϊντχόβεν ή με τον ΠΑΟΚ;

«Αυτή η ομάδα δεν μπορεί να ξεχωρίζει στόχους. Θέλουμε να πάμε μακριά. Δεν διαλέγουμε παιχνίδια. Έχουμε παικτες που μπορούν να παίξουν συνεχόμενα ματς σε υψηλό επίπεδο. Όλα τα ματς είναι σημαντικά».

Είναι αβαντάζ η γεμάτη Λεωφόρος;

«Καμία φορά μας γεμίζει με άγχος. Έχουμε ωριμάσει, πλέον, σαν ομάδα και αυτό που είπα και πριν, το σημαντικό είναι η διαχείριση. Είμαστε σε καλό επίπεδο. Είναι θετικό το γεμάτο γήπεδο αλλά πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στον στόχο μας»

Μπεργκ: «Έτοιμος να ξεκινήσω»

Ο Μάρκους Μπεργκ εκπροσώπησε τους παίκτες του Παναθηναϊκού στη συνέντευξη Τύπου και κατά πάσα πιθανότητα θα είναι βασικός στην αυριανή ενδεκάδα. Οι ερωτήσεις που δέχτηκε και οι απαντήσεις του Σουηδού φορ:

Είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις αύριο;

«Ναι και για αυτό είμαι εδώ. Νιώθω καλά, πρέπει να πηγαίνω βήμα βήμα και όλα εξαρτώνται από τον προπονητή μου».

Θα κρατήσεις την παράδοση με γκολ κόντρα στην PSV;

«Εύχομαι. Είχα καλά παιχνίδια απέναντι τους, όμως, τώρα είναι άλλο παιχνίδι. Είμαι έτοιμος να παλέψω για την ομάδα. Το σημαντικό δεν είναι να σκοράρω εγώ αλλά να πάρουμε την νίκη».

Θα πάρει ρίσκα η ομάδα;

«Σε κάθε παιχνίδι κοιτάμε να νικήσουμε. Η αντίπαλος είναι καλή ομάδα, στις αντεπιθέσεις και εμείς θα παλέψουμε για τους τρεις βαθμούς».

***Στη διάθεση του Γιάννη Αναστασίου βρίσκονται οι: Κοτσόλης, Στιλ, Κότσαρης, Μπούρμπος, Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ, Ρισβάνης, Νάνο, Λαγός, Ζέκα, Μέντες, Μπούι, Πράνιτς, Δώνης, Ατζαγκούν, Ντίνας, Κλωναρίδης, Μπαϊράμι, Μπεργκ, Πέτριτς και Καρέλης.