Ο Αγγελος Αναστασιάδης φημίζεται –και όχι άδικα –ότι μπορεί να πάρει το 100% των δυνατοτήτων και των δυνάμεων ενός ποδοσφαιριστή.

Την ικανότητά του αυτή την έχει αποδείξει στην πορεία της καριέρας του στον πάγκο του ΠΑΟΚ και όχι μόνο. Το αποδεικνύει και φέτος, όταν με μια ομάδα που απαρτίζεται από παίκτες οι οποίοι στην αρχή της περιόδου εκτιμώνταν ως μέτριοι, με ένα μπάτζετ πολύ χαμηλότερο από το περυσινό, κρατάει τον Δικέφαλο στην πρώτη θέση της βαθμολογίας της Σούπερ Λίγκας με 5 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο Ολυμπιακό, με την καλύτερη επίθεση και τη δεύτερη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος μετά την Καλλονή.

Ενώ το να παίρνεις το 100% των δυνάμεων ενός ποδοσφαιριστή και για μεγάλο χρονικό διάστημα αποτελεί ταλέντο, το να παίρνεις το 110% των δυνατοτήτων του είναι ρίσκο. Αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ βαδίζει σε τεντωμένο σκοινί, με το ρίσκο αυτό να αποδίδει μεν, κανείς όμως να μην μπορεί να προβλέψει μέχρι πότε.

ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ. Την Πέμπτη υπάρχει το παιχνίδι με τη Φιορεντίνα για το Γιουρόπα Λιγκ, ενώ στη συνέχεια έρχεται το πρώτο ντέρμπι της περιόδου στην Τούμπα με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη, οι ποδοσφαιριστές του Αναστασιάδη ήταν φανερά κουρασμένοι και το παραδέχθηκε και ο ίδιος. «Οι παίκτες μου είναι κομμάτια» δήλωσε και μετά το στραβοπάτημα στο Κύπελλο με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα. Στο ερώτημα πόσο θα αντέξουν ακόμη οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ να δίνουν το 110% των δυνατοτήτων τους με συνεχή παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη, συν τις υποχρεώσεις που έχουν οι διεθνείς, η απάντηση θα δοθεί με τα αποτελέσματα.

ΡΗΧΟΣ ΠΑΓΚΟΣ. Ο Αναστασιάδης βασίζεται σε δεκαπέντε με δεκαέξι ποδοσφαιριστές. Οι Γλύκος (14), Τζιόλης (15), Κάτσε (13), Ρατς (14), Μακ (12), Τζανδάρης (13), Σαλπιγγίδης (13), Αθανασιάδης (13), Κατσικάς (12), Βίτορ (11), Σκόνδρας (11) είναι πρώτοι σε συμμετοχές, ενώ ακολουθούν οι Κίτσιου (9), Γκολάσα (9), Μάρτενς (9), Παπαδόπουλος (9), Περέιρα (8).

Ο ισχυρισμός του προπονητή μετά τον αγώνα με τον Παναιτωλικό ότι «ο ΠΑΟΚ έχει 27 παίκτες, εσείς νομίζετε ότι έχει 11» διαψεύστηκε από την ήττα στον αγώνα Κυπέλλου με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, καθώς και από το συγκρατημένο ροτέισον στο οποίο επιδίδεται από παιχνίδι σε παιχνίδι.

Ο ΠΑΟΚ δεν έχει βάθος στον πάγκο του και η κούραση πλέον είναι εμφανής.