Τρία πτώματα εντοπίστηκαν το πρωί της Δευτέρα σε χώρο στάθμευσης κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό του Βίλντερσβιλ, στο Ομπερλαντ της Βέρνης, κοντά στο Ιντερλακεν, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

Η εκπρόσωπος δήλωσε απλώς ότι η αστυνομία είχε λάβει κλήση το πρωί στις 07.00 τοπική ώρα για την παρουσία τριών πτωμάτων στο σημείο αυτό, αλλά αρνήθηκε να δώσει κάθε διευκρίνιση για τις συνθήκες του περιστατικού.

Σύμφωνα με τον Τύπο, οι άνθρωποι σκοτώθηκαν από σφαίρες. Ο Τύπος κάνει επίσης λόγο για έρευνες της εγκληματολογικής υπηρεσίας της αστυνομίας σε μπαλκόνι του ξενοδοχείου Jungfrau, το οποίο βρίσκεται περί τα 200 μέτρα από το χώρο στάθμευσης.

Σύμφωνα με κάτοικο την οποία επικαλείται η εφημερίδα Berner Oberländer, πιθανόν πρόκειται για οικογενειακό δράμα, με έναν άνδρα να σκοτώνει τη γυναίκα του και το παιδί του πριν αυτοκτονήσει. Η εκδοχή αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί επί του παρόντος από την αστυνομία. Ένα πτώμα βρέθηκε μέσα σε αυτοκίνητο και δύο ακόμη κοντά στο αυτοκίνητο.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει μεγάλο μέρος της περιοχής γύρω από το σημείο αυτό.

Λεωφορεία έχουν σταθμεύσει στο χώρο αυτό με τέτοιο τρόπο ώστε να κρύβουν από τους μαθητές γειτονικού σχολείου τη θέα των πτωμάτων, ενώ μια σκηνή έχει στηθεί για την κάλυψη του σημείου.