Ο Κλαούντιο Ρανιέρι στη συνέντευξη του στη ΝΕΡΙΤ μίλησε έξω από τα δόντια με στόχο τόσο τους έλληνες διεθνείς αλλά και τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή.

Συγκεκριμένα ο ιταλός προπονητής ανέφερε ότι δεν μπορεί να δώσει πάνω από δύο ευκαιρίες σε κάποιον που δεν δίνει το 100%, ενώ άφησε υπονοούμενα λέγοντας ότι του αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο, αλλά πρέπει και να υπάρχει γκολτζής για να το κάνεις.

Παράλληλα διέψευσε τον πρόεδρο της ΕΠΟ, ότι έκανε ο ίδιος τις επιλογές προπονητών στις υπόλοιπες εθνικές ομάδες: «Μη μου αποδίδετε ευθύνες που δεν μου αναλογούν» είπε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων ο ομοσπονδιακός τεχνικός είπε:

Για το ξεκίνημα της Εθνικής στα προκριματικά του EURO 2016: «Ειλικρινά δεν περίμενα ένα τέτοιο ξεκίνημα από την ομάδα. Ήξερα ότι θα ήταν δύσκολα. Η εξήγηση ποικίλει. Η αλλαγή προπονητή ήδη σου προκαλεί άγχος. Οι παίκτες δεν με ξέρουν και εγώ δεν τους ξέρω. Δεν ξέρουν τι ακριβώς ζητάω.

Όταν γυρίσεις από ένα Μουντιάλ οι ομάδες έχουν πίεση. Το Μουντιάλ μπορεί να κάψει την ενέργεια. Πάνα έχω στόχο να μάχομαι στο γήπεδο, να δώσω τα πάντα για τους φιλάθλους.

Πρέπει να είμαστε πνευματικά δυνατοί. Αν δεν πάρεις την πρώτη ευκαιρία εγώ θα σου δώσω δεύτερη. Πρέπει να παίξουμε παιχνίδι-παιχνίδι. Κάθε ματς είναι τελικός. Πρέπει να πάμε μόνο για τη νίκη με τα Ν. Φερόε αλλά δεν θα είναι εύκολο. Να είμαστε έξυπνοι και γρήγοροι και να το θέλουμε. Θέλω οι παίκτες μου να τρώνε… χόρτο».

Για το τι σκέφτεται να αλλάξει: «Κάποιος θα έρθει κουρασμένος. Άλλος θα έρθει ελαφρώς τραυματίας και την δεύτερη μέρα της προπόνησης μπορεί να μην είναι έτοιμος στο 100%. Όλο αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μειώσει το χρόνο που χρειάζεται για να αφομοιώσουν την καινούρια φιλοσοφία του προπονητή.

Εγώ πάντα στην καριέρα μου ως πρώτο σκοπό έχω να μάχομαι στο γήπεδο, να δίνω τα πάντα για τη φανέλα, για τους φιλάθλους, για την ομάδα και γι’ αυτό θέλω οι παίκτες μέσα στο γήπεδο να τα δίνουν όλα και να δίνουν το μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους γιατί πρέπει να είμαστε δυνατοί πνευματικά.

Από εκεί και πέρα, εγώ βλέπω ότι αν εσύ δεν μπορείς να μου τα δώσεις όλα αυτά, εάν σου δίνω μια ευκαιρία, σου δίνω δυο ευκαιρίες, από εκεί και πέρα όμως πρέπει να αλλάξω».

Για τον τρόπο παιχνιδιού της Εθνικής: «Τώρα καταλαβαίνω ότι οι Έλληνες μου ζητάνε να δούνε την Εθνική τους στην επίθεση. Ναι είναι σωστό να κάνεις επίθεση, να είσαι συνέχεια στην επίθεση, αλλά παράλληλα πρέπει να είμαστε συνέχεια προσεκτικοί στις αντεπιθέσεις που δεχόμαστε όπως με την Ιρλανδία, δεχτήκαμε το γκολ στη αντεπίθεση και αυτό δεν είναι καλό.

Πρέπει να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί. Να συμμετέχουμε όλοι και εγώ να έχω την εξυπνάδα να καταλάβω ότι η Εθνική ομάδα για όλα αυτά τα χρόνια είχε νίκες όλο με 1-0 ,1-0 2-1, να τα θυσιάσουμε δηλαδή όλα και να έχουμε μια νίκη από ένα ελεύθερο χτύπημα. Πρέπει όμως να έχεις και τους ποδοσφαιριστές για να παίξουν επιθετικό ποδόσφαιρο. Και μένα μου αρέσουν οι ποδοσφαιριστές που μπορούν να κάνουν ένα, δυο, τρία γκολ.

Θα πρέπει όμως να υπάρχει και ο γκολτζής παίκτης που ξέρει να βάζει γκολ. Πρέπει να συναρμολογήσουμε την παλιά φιλοσοφία με την καινούρια φιλοσοφία. Όλο αυτό χρειάζεται χρόνος για να γίνει».

Για τις μικρές Εθνικές ομάδες και τους προπονητές: «Η ΕΠΟ μου είχε ζητήσει μερικές μέρες πριν τι να κάνουμε με τα νέα παιδιά. Απάντησα ότι δεν μπορώ να ασχοληθώ και πρότεινα να μιλήσουμε με τον Κριστιάνο Νταμιάνο, που ήταν βοηθός μου στη Ρόμα .

Είπα στην ΕΠΟ ότι έχουμε ανάγκη από ένα υπεύθυνο άτομο στην Ακαδημία γιατί το μέλλον είναι στα παιδιά και η Ελλάδα έχει πολλά παιδιά. Έχουμε ανάγκη να κάνουμε ένα ποδοσφαιρικό σχολείο και να μαζέψουμε τους καλύτερους.

Δεν ξέρω κανέναν από τις μικρές Εθνικές. Ρίξτε μου ευθύνη μόνο για την Εθνική Ανδρών. Αν προσλάβουν τον Νταμιάνο θα είμαι εγώ υπεύθυνος, αλλά δεν είμαι τώρα».