«Υπάρχουν πολλά ανοικτά θέματα στο υπουργείο Ανάπτυξης για να υπηρετήσει ο νέος υπουργός Κώστας Σκρέκας, που αφορούν στην αναβάθμιση της επιχειρηματικότητας και την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας για μια Ελλάδα μετά την κρίση», επισήμανε ο απερχόμενος υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας στην τελετή παραλαβής – παράδοσης.

Ο νέος υπουργός σημείωσε από την πλευρά του ότι «είναι ώρα για δουλειά και μετρημένα λόγια σε συνεργασία με την δυνατή ομάδα που υπάρχει ήδη στο υπουργείο» και συνέχισε:

«Θα φροντίσουμε να κάνουμε όσα απαιτούνται για την αξιοποίηση του κάθε ευρώ, είτε προέρχεται αυτό από τον σκληρά δοκιμαζόμενο έλληνα φορολογούμενο είτε από την Ευρώπη, για τη βοήθεια της επιχειρηματικότητας – ιδιαίτερα της επιχειρηματικότητας των νέων – και την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας. Η προσπάθειά μου θα είναι να δικαιώσω την επιλογή του Πρωθυπουργού».

Ο κ. Δένδιας ευχαρίστησε τους υφυπουργούς και του γενικούς γραμματείς, στελέχη και υπαλλήλους του υπουργείου αναφέροντας ότι ήταν μία «δυνατή ομάδα» που δούλεψε μαζί της τέσσερις μήνες με σημαντικά αποτελέσματα για την οικονομία και την κοινωνία.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος ανέφερε ότι ήταν ευχάριστη έκπληξη η συνεργασία του με τον κ. Δένδια, καθώς ήταν από τις καλύτερες συνεργασίες «παρά τις Κασσάνδρες», όπως σημείωσε.

«Τώρα», συνέχισε ο κ. Γιακουμάτος, «είναι ακόμη μεγαλύτερη η έκπληξη που θα συνεργαστώ με τον κ. Σκρέκα ο οποίος γνωρίζει την οικονομία».

Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος του ευχήθηκε «να ξεπεράσει τον Δένδια» και πρόσθεσε: «λίγο δύσκολο, αλλά θα τον ξεπεράσει».