Η Κέιτερι Σβαντ αγαπάει πολύ τα παιδιά: έχει 12 και με μεγάλη χαρά περιμένει και το 13ο. Δεν θα την πείραζε να είναι κορίτσι, αλλά μάλλον προτιμάει αγόρι. Ως γνήσια αγορομάνα άλλωστε – ο μεγαλύτερος γιος της είναι 22 ετών και ο μικρότερος 15 μηνών – ξέρει τη συνταγή απέξω και ανακατωτά. «Ξέρουμε τι να κάνουμε. Οπότε γιατί να αλλάξουμε;», συλλογίζεται – κι έχει μια πράγματι μια λογική αυτός ο συλλογισμός.

Καθολικοί και άκρως παραδοσιακοί, ο κύριος και η κυρία Σβαντ μεγαλώνουν την οικογένειά τους, στο Μίσιγκαν. Προφανώς δεν παίρνουν προφυλάξεις και όπως έκαναν και με τα 12 παιδιά τους, έτσι και με το νέο μέλος, προτίμησαν να μάθουν το φύλο όταν αυτό θα έρθει στη ζωή.

Ορισμένα «ανυπόμονα» μέσα ενημέρωσης όμως αποφάσισαν να πάρουν την πρωτοβουλία να κάνουν εκείνα τους υπολογισμούς για να λύσουν τον μεγάλο γρίφο. Σύμφωνα με το CNN λοιπόν, οι πιθανότητες να αποκτήσει ένα ζευγάρι 13 αγόρια στη σειρά είναι περίπου μία στις 8.000.

Σωστοί ή λάθος οι υπολογισμοί, θα φανεί τον Μάιο. Εως τότε η οικογένεια ελπίζει σε ένα ακόμη γερό μωρό και σκέφτεται ονόματα – και για αγόρια και για κορίτσια…