Μέσα σε λίγες ώρες εξιχνίασαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης τη δολοφονία 29χρονου Γεωργιανού, που βρέθηκε νεκρός από διερχόμενους πολίτες τις βραδινές ώρες της Κυριακής σε υπαίθριο χώρο στην Καλαμαριά.

Ως δράστης εντοπίστηκε και συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας ένας 45χρονος Ελληνας.

Οπως προέκυψε, το απόγευμα της 26ης Οκτωβρίου, δράστης και θύμα αποχώρησαν μαζί από καφετέρια στην περιοχή της Ανάληψης, με προορισμό το σπίτι του 45χρονου στην Καλαμαριά, προκειμένου -σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του δράστη- να διευθετήσουν μεταξύ τους οικονομική διαφορά.

Εκεί, ο 45χρονος, αφού ανέβηκε στο σπίτι του, πήρε ένα μαχαίρι και επέστρεψε σε κοντινό σημείο όπου τον ανέμενε το θύμα. Επειτα από διαπληκτισμό που είχε με τον 29χρονο, του επέφερε θανάσιμα τραύματα με το μαχαίρι στη θωρακική και πωγωνική χώρα.

Κοντά στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκε σε συστάδα θάμνων το μαχαίρι.

Ο 45χρονος ήταν και στο παρελθόν έγκλειστος σε σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, για διάφορα ποινικά αδικήματα.

Τώρα, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, οδηγείται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.