«Μετά την επιτυχή αξιολόγηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, αντιλαμβάνεται πια κανείς τι θα συνέβαινε αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε την ευκαιρία να εφαρμόσει τις «προτάσεις» του», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ιωαννίνων, Άννα Ασημακοπούλου, σχετικά με τα stress tests και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

«Είπαν ότι θα πάρουν χρήματα από τα 11 δισ. ευρώ του ΤΧΣ για να διαγράψουν τα χρέη προς τις τράπεζες, την ώρα που χρειάζονταν σχεδόν 80 δισ.

»Είπαν ότι πρώτα πρέπει να σωθούν οι δανειολήπτες και μετά οι τράπεζες, την ώρα που η κυβέρνηση επιτυγχάνει και τα δύο, προχωρώντας στη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση ιδιωτικού χρέους που έγινε ποτέ και διατηρώντας συγχρόνως ασφαλές το τραπεζικό μας σύστημα.

»Μίλησαν για «σεισάχθεια», όταν το σχέδιό τους θα επιβάρυνε το δημόσιο χρέος, δηλαδή τους Έλληνες φορολογούμενους, με πάνω από 20 δισ ευρώ.

»Είπαν ότι θα θέσουν τις τράπεζες υπό «δημόσιο κοινωνικό έλεγχο», όταν αυτό συμβαίνει ήδη», υπογραμμίζει η κ. Ασημακοπούλου.

Η Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ επισημαίνει ακόμη ότι ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε ίδρυση δυο-τριών νέων τραπεζών «ειδικού σκοπού», υποστηρίζοντας ότι για κάθε μια δεν χρειάζεται πάνω από 1 δισ., όταν ήδη 25 ευρωπαϊκές τράπεζες παρουσιάζουν προβλήματα.

«Έκαναν τα πάντα για να δυσφημήσουν το ελληνικό τραπεζικό σύστημα στο εξωτερικό, αποκαλώντας τις τράπεζές μας «ζόμπι» και βομβαρδίζοντας με ερωτήσεις τον κ. Ντράγκι.

»Απείλησαν θεούς και δαίμονες, στοχοποιώντας κάθε ενέργεια της κυβέρνησης για διασφάλιση των καταθέσεων.

»Προειδοποίησαν ότι «οι τράπεζες θα εθνικοποιηθούν μονομερώς», απειλώντας ουσιαστικά την παρουσία της χώρας στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα και προεξοφλώντας την έξοδο της χώρας μας από την ΕΕ.

»Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες γνωρίζουν ότι τίποτε δεν είναι διασφαλισμένο αν δεν είναι ασφαλείς οι καταθέσεις τους», αναφέρει η κ. Ασημακοπούλου στη δήλωσή της .

«Όταν στην κυβέρνηση δεν έχει απομείνει τίποτα άλλο παρά η τρομολαγνεία και οι φτηνές επικοινωνιακές μπαρούφες, όλοι αντιλαμβάνονται ότι ήδη μετράνε το χρόνο αντίστροφα. Μέχρι τότε τους καλούμε να επιδείξουν την όποια σοβαρότητα τους έχει απομείνει και να μην δοκιμάζουν άλλο τη νοημοσύνη μας», αναφέρεται στην απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο χρόνος σας τελειώνει»

Η αξιωματική αντιπολίτευση απάντησε στην Αννα – Μισέλ Ασημακοπούλου, κάνοντας λόγο για τρομολαγνεία και φτηνές επικοινωνιακές μπαρούφες, την ώρα που «ο χρόνος τους τελειώνει».

«Όταν στην κυβέρνηση δεν έχει απομείνει τίποτα άλλο παρά η τρομολαγνεία και οι φτηνές επικοινωνιακές μπαρούφες, όλοι αντιλαμβάνονται ότι ήδη μετράνε το χρόνο αντίστροφα. Μέχρι τότε τους καλούμε να επιδείξουν την όποια σοβαρότητα τους έχει απομείνει και να μην δοκιμάζουν άλλο τη νοημοσύνη μας»…