Δηλώσεις στην ολλανδική ιστοσελίδα «voetbal international», έκανε μετά τη λήξη του αγώνα του Παναθηναϊκού με την Αϊντχόφεν, ο Γιάννης Αναστασίου, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε πως η ισοπαλία δίνει ώθηση στους «πράσινους» ενόψει της συνέχειας τους.

«Για μας ήταν ένα πολύ σημαντικό ματς, είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα κόντρα σε μία καλή ομάδα, είμαστε επιτυχημένοι σ’ αυτό το ματς, αποδείξαμε ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Παίξαμε καλύτερα στο β’ ημίχρονο, η ομάδα αξίζει εύσημα, ίσως να μπορούσαμε ακόμα και να νικήσουμε, όμως το 1-1 ήρθε αργά. Συνολικά, το αποτέλεσμα μας δίνει ώθηση».

Δηλώσεις για τον αγώνα έκαναν και οι Λουκ Στιλ και Γκόρντον Σίλντενφελντστην ιστοσελίδα της UEFA, με τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού να τονίζει πως το «τριφύλλι» επέστρεψε στο «παιχνίδι» της πρόκρισης, ενώ ο κροάτης κεντρικός αμυντικός στάθηκε στο γεγονός πως ο Παναθηναϊκός έδειξε αληθινό χαρακτήρα.

«Το γκολ μας έδωσε μεγάλη ώθηση. Όταν παίρνεις εκτός έδρας πόντο στην Ευρώπη είναι πάντα καλό. Η PSV έχει μόλις τέσσερις πόντους και με τρία ματς να απομένουν έχουμε επιστρέψει για την πρόκριση. Υπάρχουν ακόμα πολλά να διεκδικήσουμε. Ξέρουμε πως η PSV παίζει με ανοικτό και επιθετικό στυλ, οπότε περιμέναμε πως θα μας επιτίθονταν. Η τακτική μας ήταν να προσπαθήσουμε να χτυπήσουμε στην αντεπίθεση και αυτό δούλεψε. Ο κόουτς μας είπε στο ημίχρονο να κρατήσουμε τη διαφορά του ενός γκολ γιατί έτσι όλα είναι πιθανά. Αμυνθήκαμε καλά και δημιούργησαν λίγες ευκαιρίες μετά την ανάπαυλα. Αξίζαμε την ισοπαλία τουλάχιστον»,είπε ο Λουκ Στιλ.

«Είμαι πραγματικά ικανοποιημένος για τους συμπαίκτες μου γιατί δείξαμε αληθινό χαρακτήρα παίρνοντας έναν πόντο. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για μας απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο. Είχαμε μιλήσει πολύ γι’ αυτό το παιχνίδι και είχαμε συμφωνήσει πως θα δίναμε τα πάντα, ώστε να μπορούμε μετά να κοιταζόμαστε στον καθρέπτη ξέροντας πως κάναμε όσα μπορούσαμε. Παίξαμε καλά και τώρα ελπίζουμε πως θα έρθουν καλύτερες μέρες», πρόσθεσε οΣίλντενφελντ