Με ανεβασμένο ηθικό από την ισοπαλία στο Αϊντχόφεν, επέστρεψε ο Παναθηναϊκός στην ελληνική πραγματικότητα.Την Κυριακή, οι Πράσινοι καλούνται να περάσουν ένα ακόμη τεστ, στο Γ. Καραϊσκάκης, όπου, θα αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό.

Η αποστολή έφτασε στο «Ελ. Βενιζέλος» το απόγευμα και οι παίκτες πήγαν από το αεροδρόμιο κατευθείαν στο προπονητικό κέντρο στο Κορωπί, αφού παρά κούραση και την ταλαιπωρία, έπρεπε να ξεκινήσουν άμεσα την προετοιμασία για το «αιώνιο» ντέρμπι.

Αναστασίου: «Η άμυνα θα κρίνει το ντέρμπι»

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αναστασίου, είχε διαδοχικά τετ-α-τετ με τους συνεργάτες του ακόμη και στη διάρκεια της πτήσης, αναλύοντας στον μέγιστο βαθμό τον Ολυμπιακό, ενώ λίγο αργότερα παραχώρησε συνέντευξη στη nova, όπου αναφέρθηκε στα πλάνα του:

«Λάθη κάνουμε όλοι. Στη ζωή και το ποδόσφαιρο, όλοι κάνουμε λάθη. Το σημαντικό είναι να μαθαίνεις από αυτά και τα λάθη σου να σε κάνουν πιο δυνατό. Το δικό μας πρόβλημα εστιάζεται στην έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης και αποφασιστικότητας. Δεν γίναμε από τη μια στιγμή στην άλλη σούπερ ομάδα. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια».

Ο τεχνικός του «τριφυλλιού», είπε για τον Ολυμπιακό: «Παίζουμε εναντίον μιας ομάδας και όχι εναντίον ενός παίκτη. Συνεπώς, τον πιο σημαντικό ρόλο στο ματς θα παίξει η αμυντική λειτουργία που θα έχει η ομάδα μου».

Ο Αναστασίου τόνισε ότι οι παίκτες του πρέπει να κυνηγούν την τύχη τους και δήλωσε πεπεισμένος για την αγωνιστική ανάκαμψη της ομάδας του.

Όσο για τον αντίπαλο προπονητή, Μίτσελ: «Το έργο του δείχνει και την προσπάθεια που κάνει και την ποιότητα που έχει ως άνθρωπος, γιατί έχει δείξει και με τις δηλώσεις του ότι έχει επίπεδο. Είναι σημαντικό τέτοιοι προπονητές και άνθρωποι να παραμένουν στο χώρο και ειδικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, γιατί τους χρειαζόμαστε. Τον εκτιμώ πάρα πολύ, τον σέβομαι πάρα πολύ ως άνθρωπο και ως προπονητή και του εύχομαι το καλύτερο δυνατό».