Αναστάτωση προκλήθηκε στον Λευκό Οίκο όταν έγινε γνωστό ότι άγνωστος άντρας πήδηξε τον φράχτη και βρέθηκε στον προαύλιο χώρο του αμερικανικού προεδρικού μεγάρου.

Ο άγνωστος εισβολέας δέχτηκε επίθεση από τα σκυλιά της Μυστικής Υπηρεσίας που είναι επιφορτισμένη για την ασφάλεια του Λευκού Οίκου, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Μυστικής Υπηρεσίας. «Τα σκυλιά τον πιάσανε» είπε χαρακτηριστικά.

Βίντεο από τη στιγμή της σύλληψης του αγνώστου δείχνει πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας να έχουν ακινητοποιήσει τον εισβολέα στο γκαζόν του Λευκού Οίκου στο βόρειο τομέα του αμερικανικού προεδρικού μεγάρου.

Δεν έχουν δοθεί περισσότερες λεπτομέρειες για το περιστατικό το οποίο έρχεται περίπου ένα μήνα αφότου ένας άλλος εισβολέας οπλισμένος με μαχαίρι είχε περάσει τον φράχτη ασφαλείας του Λευκού Οίκου και είχε φτάσει μέχρι την προεδρική κατοικία.

Το περιστατικό είχε προκαλέσει πολλά ερωτήματα σχετικά με το επίπεδο ασφάλειας στο καλύτερα φυλασσόμενο συγκρότημα των Ηνωμένων Πολιτειών και είχε οδηγήσει στην παραίτηση της επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας του Λευκού Οίκου Τζούλια Πίρσον.