Απειλούσε να δημοσιεύσει προσωπικές φωτογραφίες 37χρονης σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης ο 22χρονος που συνελήφθη στη Σκύδρα Πέλλας, ως ο δράστης της εκβίασης.

Στα ψηφιακά ίχνη του και στην εξιχνίαση της υπόθεσης έφτασαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, που συνέλαβαν και 19χρονο συνεργό του.

Προηγήθηκε καταγγελία 37χρονης, σύμφωνα με την οποία, εκμεταλλευόμενος τη σχέση εμπιστοσύνης που είχαν αναπτύξει μετά τη διαδικτυακή γνωριμία τους από τον Οκτώβριο του 2013, ο δράστης τη φωτογράφιζε εν αγνοία της και χωρίς τη ρητή συναίνεσή της, χρησιμοποιώντας λογισμικό διαδικτυακών βιντεοκλήσεων.

Προκειμένου να μην αναρτήσει τις προσωπικές αυτές φωτογραφίες της σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης και να μην τις αποστείλει σε συγγενικά της πρόσωπα, ο δράστης απαίτησε και έλαβε εκβιαστικά από την παθούσα συνολικά 4.000 ευρώ και διάφορα χρυσά κοσμήματα.

Με το ίδιο πρόσχημα, με σκοπό να αποσπάσει παράνομα από την 37χρονη επιπλέον 3.000 ευρώ, προγραμμάτισε μαζί της συνάντηση, τις πρωινές ώρες της Τρίτης, στον τόπο κατοικίας του, στη Σκύδρα.

Στο σημείο της συναλλαγής προσήλθε και συνελήφθη ο δράστης, καθώς και ο 19χρονος συνεργός του, ο οποίος καθ’ όλη τη διάρκεια της συνάντησης επιτηρούσε τον περιβάλλοντα χώρο.

Στην κατοχή και στο σπίτι του 22χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητή συσκευή αποθήκευσης ψηφιακών αρχείων (usb stick) η οποία περιείχε φωτογραφίες της 37χρονης, ηλεκτρονικός υπολογιστής, φορητή κάρτα μνήμης και βιβλιάριο καταθέσεων.

Για την ίδια υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος σε βάρος 25χρονου πρώην ιδιοκτήτη ενεχυροδανειστηρίου κοσμημάτων στη Σκύδρα, καθώς αγόρασε από τον δράστη τα κοσμήματα της 37χρονης.

Με τη σε βάρος τους δικογραφία, τα κατά περίσταση για εκβίαση κατ’ εξακολούθηση, παραβίαση του απορρήτου των τηλεφωνημάτων και της προφορικής συνομιλίας και απλή συνέργεια σε εκβίαση, οι συλληφθέντες οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Εδέσσης.

Η Αστυνομία ερευνά πιθανή εμπλοκή του 22χρονου και σε άλλες περιπτώσεις εκβίασης.