Για πρώτη φορά ο Μίτσελ σε συνέντευξη Τύπου αποκάλυψε ποδοσφαιριστές που θα αγωνιστούν σε ματς Τσάμπιονς Λιγκ. Δίπλα του βρισκόταν ο Τσόρι Ντομίνγκες για τον οποίο ο ισπανός τεχνικός μιλήσει με κολακευτικά λόγια. Ο ισπανός προπονητής δεν έδειξε καμία ανησυχία για την άμυνα του (Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Αμπιντάλ, Μποτία, Μαζουάκου) και υπογράμμισε ότι όπως και πέρυσι έτσι και εφέτος ο Ολυμπιακός σε δύο αγωνιστικές του Τσάμπιονς Λιγκ έχει δεχτεί τέσσερα γκολ. Ακόμα υπερασπίστηκε τον Μποτία και σημείωσε ότι η Γιουβέντους του Αλέγκρι είναι διαφορετική από τη Γιουβέντους του Κόντε, όμως είναι το ίδιο καλή.

« Ο Τσόρι θα παίξει και το γνωρίζει ο ίδιος. Ελπίζουμε ότι θα είναι ένας σημαντικός ποδοσφαιριστής στο παιχνίδι. Το έχει αποδείξει αυτό ο Ντομίνγκες. Ο Ολυμπιακός έχει δείξει ότι μπορεί να παίξει σε υψηλό επίπεδο. Το ίδιο έκανε στη Σουηδία, όμως έγιναν λάθη στις περιοχές. Πέρυσι κάναμε ένα παρόμοιο ματς στη Λισαβόνα κόντρα στην Μπενφίκα και πήραμε καλό αποτέλεσμα. Από εμάς εξαρτάται να παίξουμε σε υψηλό επίπεδο ή να μπούμε σε περιπέτειες όπως έγινε με τη Μάλμε», τόνισε ο Μίτσελ.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού ζήτησε καλό αποτέλεσμα κόντρα στη Μεγάλη Κυρία: «Ο κόσμος λέει καλά λόγια για το ποδόσφαιρο μας και την έδρα μας. Μακάρι μετά το παιχνίδι να μιλάνε για το πετυχημένο αποτέλεσμα και το καλό ποδόσφαιρο μας. Σε σχέση με πέρυσι έχουμε δεχτεί τον ίδιο αριθμό γκολ. Τέσσερα δεχτήκαμε από Παρί Σεν Ζερμέν και στα δύο ματς εφέτος έχουμε δεχτεί ισάριθμα γκολ. Τα γκολ τα δέχεται όλη η ομάδα και όχι μόνο ο Μποτία. Ευθύνη είναι δική μου για την επιλογή των παικτών. Την ημέρα που αντιμετωπίσαμε την Ατλέτικο, ο Μποτία έπαιξε σε ψηλό επίπεδο. Πάντα θα υπερασπίζομαι όλους τους παίκτες μου. Όταν θα μιλήσει ο κ. Αλέγκρι πιστεύω θα μιλήσει για τον Ολυμπιακό παρά για την ατμόσφαιρα που θα συναντήσει στο Καραϊσκάκης. Η Γιουβέντους του Κόντε είναι διαφορετική από τη Γιουβέντους του Αλέγκρι. Δεν ξέρω αν είναι πιο ισχυρή. Θεωρώ όμως ότι θα είναι το ίδιο καλή. Ο Μοράτα είναι ένας τέλειος ποδοοσφαιριστής, τον γνωρίζω από 15 ετών όταν βρέθηκε από τη Χετάφε στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Γιορέντε δεν έχει σκοράρει ακόμα. Δεν θα ήθελα να παίξουν και οι δύο. Πιστεύω ότι θα αγωνιστεί ο Μοράτα. Ποτέ δεν ξέρεις αν θα γίνει τόσο ανοιχτό ματς, όπως με συνέβη με την Ατλέτικο. Όχι γιατί ο Ολυμπιακός δεν έχει ικανότητες για να σκοράρει, αλλά γιατί η άμυνα της Ατλέτικο δεν είχε δεχτεί τόσα γκολ. Ο Ρομπέρτο δήλωσε ότι θα ήταν ωραίο να σημειώσει γκολ με κεφαλιά ο Κασάμι. Δεν ξέρω αν θα παίξει ο Κασάμι. Πάντως θα ήταν εξαιρετικό να πάρουμε τη νίκη με 1-0 με γκολ του Κασάμι. Η Γιουβέντους παίζει με τρεις αμυντικούς και η Μάλμε έχει κάνει το ίδιο. Η ιταλική ομάδα ξέρει πολύ καλά να συνδυάζει τη διάταξη της. Ο Αμπιντάλ είχε πάει άδεια και είχαμε συμφωνήσει να μην παίξει στο ματς με τον Εργοτέλη. Θα ήταν έκπληξη για να μην παίξει στη συνάντηση με τη Γιουβέντους. Με Μανωλά, Τοροσίδη μίλησα, όμως το πρόβλημα ήταν ότι μου μίλησαν ελληνικά (!) Ένα ένα σίγουρο. Στο ματς με τη Γιουβέντους θα υποστηρίζουν τον Ολυμπιακό».

Ντομίνγκες: «Το Καραϊσκάκης είναι μία έδρα που προκαλεί σεβασμό».

Ο Τσόρι Ντομίνγκες ευχήθηκε να σκοράρει όπως έκανε πέρυσι στα ματς με Μπενφίκα, Αντερλεχτ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και σημείωσε ότι η έδρα του Ολυμπιακού προκαλεί σεβασμό για κάθε αντίπαλο.

«Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι. Θα προσπαθήσουμε το απολαύσουμε. Κάναμε κάποια πράγματα καλά με Ατλέτικο και Μάλμε. Στόχος είναι η μείξη των καλών στοιχείων για να πάρουμε πετυχημένο αποτέλεσμα κόντρα στη Γιουβέντους», τόνισε ο Ντομίνγκες. Πρόσθεσε: « Για εμάς είναι πάντα ένα κίνητρο για να αντιμετωπίσουμε ομάδες επιπέδου, όπως είναι η Γιουβέντους. Πάντως μεγαλύτερο κίνητρο είναι που φοράμε τη φανέλα του Ολυμπιακού. Μακάρι να σκοράρω όπως πέρυσι πού έκανα στα ματς με Μπενφίκα, Αντερλεχτ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Θα προσπαθήσω να κάνω ότι καλύτερο. Πρώτα όμως θα πρέπει να ρωτήσετε τον κ. Μίτσελ αν θα παίξω. Το πιο σημαντικό είναι να πάρει τη νίκη η ομάδα μου. Το Γ. Καραϊσκάκης είναι μία έδρα που προκαλεί σεβασμό. Δεν είναι εύκολο για κανένα αντίπαλο να κάνει το παιχνίδι του. Θέλουμε τη στήριξη του κόσμου και πιστεύω ότι θα την έχουμε στο ματς με τη Γιουβέντους. Στο παρελθόν βρέθηκα κοντά να υπογράψω συμβόλαιο στη Γιουβέντους. Αυτό ανήκει στο παρελθόν. Το παρόν είναι ο Ολυμπιακός και ο στόχος μας είναι να κατακτήσουμε τη νίκη. Δεν έχω μιλήσει με τον συμπατριώτη μου Κάρλος Τέβες. Μπορεί να είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, όμως έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στις δικές μας ικανότητες».

«Oχι στον ρατσισμό» από την UEFA

Η 3η αγωνιστική είναι αφιερωμένη κατά του ρατσισμού και των φυλετικών διακρίσεων. Η UEFA έστειλε μήνυμα: «Οχι στο ρατσισμό».

Το μήνυμα της UEFA για την 3η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ είναι ηχηρό και ξεκάθαρο: «Δεν υπάρχει χώρος για το ρατσισμό, τη διάκριση και τη μισαλλοδοξία στο ποδόσφαιρο. Οι αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ αυτή την εβδομάδα θα δώσουν έμφαση στη μάχη ενάντια σε όλες τις μορφές διακρίσεων στα ποδοσφαιρικά στάδια σε όλη την Ευρώπη, καθώς η UEFA υποστηρίζει πλήρως τη μεγαλύτερη καμπάνια της ηπείρου κατά των διακρίσεων, τις εβδομάδες δράσης football people («Ανθρωποι του ποδοσφαίρου») της Fare.

***O Mίτσελ επέλεξε 21 ποδοσφαιριστές, μαζί και τον Σιόβα για το ματς με τους Μπιανονέρι. Η αποστολή: Ρομπέρτο, Μέγερι, Αμπιντάλ, Αφελάι, Αυλωνίτης, Μποτία, Μπουχαλάκης, Διαμαντάκος, Ντομίνγκες, Ντουρμάζ, Ελαμπντελαουί, Φουστέρ, Γιαννούλης, Κασάμι, Μανιάτης, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Μήτρογλου, Εντινγκά, Σαλίνο, Σιόβας.