Το Πεντάγωνο έκλεισε την Παρασκευή για προληπτικούς λόγους έναν χώρο στάθμευσης και μία είσοδο στο κτιριακό συγκρότημα που βρίσκεται στα περίχωρα της Ουάσιγκτον αφότου μία γυναίκα που είχε επιστρέψει πρόσφατα από την Αφρική έκανε εμετό έξω από το κτίριο.

Οι πράκτορες της αστυνομίας του Πενταγώνου εντόπισαν στις 9 το πρωί τοπική ώρα σε έναν χώρο στάθμευσης του συγκροτήματος μία γυναίκα «που ήταν άρρωστη και έκανε εμετό» ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Αμυνας σε δελτίο τύπου που εξέδωσε.

«Το πρόσωπο αυτό ανέφερε ότι είχε επιστρέψει πρόσφατα από την Αφρική» προστίθεται στην ανακοίνωση, χωρίς να διευκρινίζεται ποιες χώρες επισκέφθηκε.

«Ως προληπτικό μέτρο (σσ. για κρούσμα Εμπολα), απαγορεύτηκε η πρόσβαση σε όλους τους πεζούς και στα οχήματα γύρω από το νότιο χώρο στάθμευσης» και μία είσοδος που οδηγούσε στο κτίριο έκλεισε.

Ομάδα πυροσβεστών της κομητείας του Αρλινγκτον (Βιρτζίνια, ανατολικά) επενέβη πολύ γρήγορα. Σε λιγότερο από μία ώρα, η γυναίκα διακομίστηκε σε νοσοκομείο βόρεια της Βιρτζίνια, εξήγησε το Πεντάγωνο.

Αξιωματούχος του υπουργείου Αμυνας, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, επιβεβαίωσε ότι η γυναίκα βρισκόταν έξω από λεωφορείο που μόλις είχε φθάσει με αφορμή μία εκδήλωση στο στρατώνα του Πολεμικού Ναυτικού και στην οποία επίσης παρίστατο ο υπουργός Αμυνας Τσακ Χέιγκελ.

Μετά το περιστατικό όλοι οι επιβάτες του λεωφορείο τέθηκαν σε απομόνωση. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η γυναίκα εργαζόταν για μια εταιρεία-υπεργολάβο του Πενταγώνου.