Η Ρεάλ νίκησε 5-0 στην έδρα της Λεβάντε, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να πετυχαίνει δύο γκολ και να γίνεται ο πρώτος στην ιστορία που φτάνει τα 15 σε 8 αγωνιστικές στο ισπανικό πρωτάθλημα! Ο Πορτογάλος άσος, αρχικά ισοφάρισε στη συνέχεια έσπασε το ρεκόρ του Εστέμπαν Ετσεβαρία με 14 γκολ από το 1943 με την φανέλα της Οβιέδο!

Στο 13′ ο Ρονάλντο άνοιξε το σκορ με πέναλτι (το οποίο κέρδισε ο Ερνάντες), με τον Μεξικανό στο 38′ να διπλασιάζει τα τέρματα της Ρεάλ. .

Στο 30′ ο Κριστιάνο Ρονάλντο σκόραρε με απίστευτη ενέργεια και έφτασε τα 15 τέρματα στο πρωτάθλημα.Στη συνέχεια ήταν η σειρά των Χάμες Ροντρίγκεζ (66’) και Ίσκο (82’) να σκοράουν για να διαμορφώσουν το τελικό 5-0.

Η Μπαρτσελόνα νίκησε στο Καμπ Νου την Εϊμπάρ με 3-0. Τα γκολ πέτυχαν οι Τσάβι (60′), Νεϊμάρ (72′), Μέσι (74′). Θυμίζουμε ότι το Σάββατο 25/10, Ρεάλ και Μπαρτσελόνα θα αναμετρηθούν στο πρώτο clasico της χρονιάς.

Η Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε έμεινε για όγδοο παιχνίδι χωρίς νίκη, καθώς έφερε 1-1 στο Σαν Μαμές με την Θέλτα. Η Μπιλμπάο προηγήθηκε στο 6′ με πέναλτι του Αντούριθ, αλλά η Θέλτα ισοφάρισε με τον Νολίτο στο 72′.