Νέα δίωξη ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σε βάρος του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Ο επιχειρηματίας, ο οποίος πρόσφατα αποφυλακίστηκε για άλλες κατηγορίες που αντιμετωπίζει , αυτή τη φορά εμπλέκεται σε υπόθεση που συνδέεται με την αγοραπωλησία της εταιρείας Νεοχημική από τον κ. Λαυρεντιάδη προς την αμερικανική επενδυτική εταιρεία Carlyle, και την επαναγορά της στη συνέχεια.

Το οικονομικό αντικείμενο της υπόθεσης φέρεται να ξεπερνά το ποσό των 500 εκατ. ευρώ και η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ροζαλία Λάλλη , μετά από έρευνα, άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του επιχειρηματία και 5 στενών συνεργατών του για «απάτη σε βάρος του δημοσίου σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του ν.1608/50″ και «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος».

Η υπόθεση ξεκίνησε τον Ιουλίο του 2012 όταν επτά τράπεζες (Εθνική, Εμπορική, Πειραιώς, Γενική, Millenium, HSBC και Ελληνική Τράπεζα) κατέθεσαν μήνυση κατά του κ. Λαυρεντιάδη για κακουργηματική απάτη με αφορμή τα δάνεια των 500 εκατομμυρίων ευρώ με τα οποία χρηματοδοτήθηκε η αρχική αγορά της Νεοχημικής από την πολυεθνική επενδυτική Carlyle.

Η περαιτέρω έρευνα της υπόθεσης ανατέθηκε στοην 10η ειδική ανακρίτρια κα Ευαγγέλου η οποία αναμένεται σύντομα να καλέσει σε απολογίες τους εμπλεκόμενους