Οι πωλήσεις της Volvo σημειώνουν μεγάλη επιτυχία για μια ακόμη χρονιά. Η σουηδική φίρμα, χάρη στην αδιάκοπη ανανέωση της γκάμας της με νέα, προηγμένα τεχνολογικά μοντέλα, κατάφερε να αυξήσει τις πωλήσεις της κατά 9,2% τους πρώτους εννέα μήνες του 2014. Η πρόβλεψη αναφέρει ότι η φετινή χρονιά θα είναι ιδιαίτερα καλή για την Volvo, όπου αναμένεται να κλείσει στα 470.000 αυτοκίνητα. Το νούμερο αυτό αντιπροσωπεύει μία αύξηση περίπου 10% σε σχέση με το 2013 και θα αποτελέσει ρεκόρ πωλήσεων για τη Volvo Cars.

Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η Volvo Cars προσθέτει μία επιπλέον βάρδια εργασίας στο εργοστάσιο της στην Τορσλάντα, βόρεια του Γκέτεμποργκ. Σε αριθμούς, η τρίτη βάρδια μεταφράζεται σε 1.300 νέες θέσεις εργασίας. Σύμφωνα με την σουηδική φίρμα, η ενέργεια αυτή κρίθηκε αναγκαία, εξαιτίας της συνεχόμενης αυξημένης ζήτησης και που έχουν τα νέα της μοντέλα. Οι συγκεκριμένες νέες εργασίας έρχονται τη στιγμή που μπαίνει στην παραγωγή και το νέο XC90. Το λανσάρισμα του νέου XC90 το 2015, αναμένεται να δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στη Volvo και ιδιαίτερα στην κατηγορία των μεγάλων SUV.

Ήδη στο συγκεκριμένο εργοστάσιο εγκαινιάστηκε πριν από λίγες ημέρες και μια ολοκαίνουρια πτέρυγα κατασκευής αμαξωμάτων, που ανεβάζει την ετήσια παραγωγικότητα του συγκεκριμένου εργοστασίου στα 300.000 αυτοκίνητα.