Μετέβη σε κατάστημα στην Κυψέλη και απαίτησε από τον ιδιοκτήτη 300 ευρώ μηνιαίως για την παροχή προστασίας. Μόνο που, όταν πέντε ημέρες αργότερα πήγε σε προκαθορισμένο ραντεβού με τον καταστηματάρχη για να παραλάβει 50 ευρώ ως προκαταβολή, συνελήφθη, αν και αντιστάθηκε και επιτέθηκε στους αστυνομικούς στην προσπάθειά του να διαφύγει.

Ο λόγος για 27χρονο Αλβανό, στον οποίο αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής που επιλήφθηκαν της υπόθεσης πέρασαν χειροπέδες, ενώ αναζητούν άλλους τέσσερις συνεργούς του, δύο ομοεθνείς του, 23 και 27 ετών, και δύο άγνωστα άτομα.

Οπως προέκυψε, οι συνεργοί του συλληφθέντος είχαν εξαπατήσει κατ’ εξακολούθηση τον συγκεκριμένο ιδιοκτήτη του καταστήματος. Συγκεκριμένα, του είχαν συστηθεί ως αστυνομικοί και του είχαν πουλήσει πλαστά εισιτήρια για καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που υποτίθεται διοργάνωναν σύνδεσμοι αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας, αποσπώντας του συνολικά 1.700 ευρώ.

Ο 27χρονος συλληφθείς έχει εκτίσει και στο παρελθόν ποινή φυλάκισης για ληστείες, ενώ ο 23χρονος και ο 27χρονος που αναζητούνται έχουν κατηγορηθεί κατ’ επανάληψη για απάτες.

Με τη σε βάρος του δικογραφία για εκβίαση με το πρόσχημα προστασίας σε κατάστημα και αντίσταση, ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.